/ -GLAVNI GRAD
10/10/2024 u 15:34 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mujović posjetio Deponiju: Podržaće projekte preduzeća

Ministar energetike Saša Mujović danas je posjetio Deponiju kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem i mogućnostima korišćenja njenog energetskog potencijala

Iz ovog gradskog preduzeća saopštili su da ova posjeta predstavlja važan korak u planiranju i razvijanju obnovljivih izvora energije i unaprjeđenju energetske efikasnosti Crne Gore.

Na sastanku ministra Mujovića sa izvršnim direktorom Aleksandrom Božovićem predstavljeni su dosadašnji rezultati, kao i budući strateški planovi i projekti.

– Tokom posjete, razgovarano je o mogućnostima korišćenja biogasa i drugih obnovljivih izvora energije koji bi se mogli iskoristiti za proizvodnju električne energije. Ministar Mujović dao je punu podršku projektima koje je preduzeće predstavilo, sa posebnim fokusom na one koji unapređuju energetsku efikasnost i održivi razvoj naglasivši važnost primjene modernih energetskih rješenja i zaštitu životne sredine. Posjeta ministra Mujovića, koja je prva ove vrste kada su u pitanju gradska preduzeća, bila je prilika i za pronalaženje najboljeg modela koji može dugoročno doprinijeti boljem funkcionisanju, tretiranju, preradi i zbrinavanju otpada u Glavnom gradu, pa i državi Crnoj Gori - saopštili su iz Deponije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 15:35