Са представљања / - ПГ биро
21/09/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана трибина "Алтернативни видови саобраћаjа"

Представљени су резултати истраживања коjи приказуjу процjену квалитета бициклистичке инфраструктуре у Подгорици, као и трендове развоjа бициклизма у земљама Европске униjе

У оквиру Европске недјеље урбане мобилности одржана jе трибина на тему “Алтернативни видови саобраћаjа”. Главни град наставља да свеобухватним приступом унапређуjе урбану мобилност, са посебним акцентом на алтернативне видове превоза. На данашњоj трибини представљени су резултати анкете, коjом су приказани ставови бициклиста у 2019, 2020. и 2021. години. Анкета jе показала да jе у посљедњем периоду бициклистичка инфраструктура у значаjноj мjери побољшана, те да су корисници овог превозног средстава задовољни.

Експерти из области урбане мобилности Аљаж Плевник и Лука Младенович представили су резултате истраживања коjи приказуjу процjену квалитета бициклистичке инфраструктуре у Подгорици, као и трендове развоjа бициклизма у земљама Европске униjе.

У другом диjелу трибине реализован jе рад по групама, а том приликом представљене су теме као што су подршка од стране политика и шире jавности, квалитет безбjедност бициклистичке инфраструктуре, као и комплементарне акциjе (политика паркирања, jавни превоз, просторно планирање и пjешачење).

Подсjећамо, поводом Европске неђеље урбане мобилности “Дан без аутомобила” предвиђен jе за посљедњи дан кампање, 22. септембар, те ће тим поводом саобраћаj у ужем центру града бити затворен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:48