Aleksa Šljivančanin / -DEMOKRATE
30/08/2024 u 13:52 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šljivančanin: DPS je od izbora do gubitka vlasti zaposlio 520 ljudi

Demokratska partija socijalista je od izbora do gubitka vlasti zaposlila 520 ljudi, a od 30. avgusta 2020. godine do 1. decembra 2020. godine, zaposlili su 3.200 ljudi, saopštio je Aleksa Šljivančanin, član Glavnog odbora Demokrata

On je istakao da je DPS očigledno zaboravio način na koji je ona zapošljavala svoje političke uhljebe.

– Razvlašćeni DPS je odavno ušao u zonu političkih i medijskih patologija, kojim očigledno žele da prikriju sva ona nepočinstva činjena prethodnih 30 godina. Nama ni ovoga puta nije teško da pomenemo neka od njih. Za vrijeme vlasti DPS-a, vlast u Podgorici je imala direktora Vodovoda koji sedam godina nije dolazio na posao, u preduzeću koje je rekorder po broju rukovodećih pozicija, 84 lica od 572 ili svaki šesti je ili šef ili direktor, a oni najodgovorniji nijesu dolazili na posao. Neodgovoran odnos administracije bivše vlasti u podgoričkom Vodovodu je za sobom ostavio 5,5 miliona eura duga čime se pokazuje da je lični interes postavljan ispred javnog interesa - saopštio je Šljivančanin. 

Šljivančanin navodi da poslovanje u Čistoći pokazuje i dokazuje da su "lokalni funkcionerčići poslovali isključivo za svoje džepove i da su po tome bili evropski rekorderi".

– Na dan isteka mandata direktora, DPS funkcionera Andrije Čađenovića, na računu je bilo 13 puta manje novca nego na početku njegovog mandata, a 20 puta više duga, ali ujedno i 190 više zaposlenih. Možemo da pomenemo takođe, pored svih ostalih i stambenu mafiju, koja je uzimala stanove i iste te stanove preprodavala kako bi pribavila ličnu materijalnu korist. Samo djelić nepočinstva stambene mafije, govori o tome da su sami sebi, funkicioneri DPS-a, podijelili preko 20.000 metara kvadratnih stambenog prostora, što je ekvivalentno čitavom jednom podgoričkom naselju, recimo Pobrežju u Podgorici, a kvadrat stana su plaćali u prosjeku po 139 eura. O kadrovima DPS-a bismo mogli pričati do sjutra, pogotovo o onima koji se već nalaze iz rešetaka u Spužu - kaže Šljivančanin. 

On ističe da je licemjerstvo odavno sinonim za ovu partiju, jer sudeći po njima oni žele da se vrati vrijeme niskih plata, niskih penzija, bez dječijih dodataka, bez beplatnih udžbenika, bez naknada za novorođenčad. – DPS bi želio da vratimo vrijeme u kojem su njihovi odabrani članovi imali sve, a obični građani ništa. Ono što možemo da im poručimo u ovome trenutku jeste da je to vrijeme odavno prošlo i da sad pravda diktira pravila - rekao je Šljivančanin.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 08:31