Тања Стајовић / -Архива
04/01/2022 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стајовић: Процесом ка самосталности Зете управљамо одговорно

О носиоцу листе, као и именима коjа ће се наћи на листи на предстоjећим локалним изборима, одлучиће органи партиjе, казала је предсједница Градске општине Голубовци за "Дан"

О носиоцу листе, као и именима коjа ће се наћи на листи на предстоjећим локалним изборима, одлучиће органи партиjе, казала је Тања Стајовић, предсједница Општине у оквиру Главног града Голубовцим одговарјући на питање да ли ће бити прва у име ДПС-а на предстојећим локалним изборима.

– Наша визиjа развоjа Зете, као и резултати рада локалне управе у претходном периоду, препорука су да наша партиjа настави да управља Зетом, каква год била персонална рjешења.

Покренут је први корак ка самосталности Општине у оквиру Главног града – Голубовци. Има ли та опција алтернативу? Јесте ли у ДПС-у јединствени по том питању?

– Више пута смо саопштили наш став да ћемо снажно подржати свако рjешење коjе ће омогућити бољи квалитет живота грађана Зете, доприниjети њеном развоjу и представити бољи сервис нашим грађанима. За разлику од наших конкурената, коjи су обећавали много, а урадили ништа, овим процесом управљамо одговорно, у складу са законом и интересима Зете. Као предсjедница Општине, сходно законским овлашћењима, 27. октобра 2021. године, упутила сам Министарству jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, инициjативу за териториjалну промjену издваjањем општине у оквиру Главног града у нову општину, ради добиjања мишљења, коjе jош ниjесмо добили.

Зашто ове године није реализован капитални буџет?

И у овоj години, у нашоj општини jе урађено више него у многим самосталним општинама, Завршена jе планирана санациjа путева и улица, изградња секундарне хидротехничке инфраструктуре, изградња планиране jавне расвjете, дjечиjа игралишта, спортски полигони… Изабран jе наjповољниjи понуђача за уређење трга у Ановима. У току jе избор надзора, а затим слиjеди приjава градње. Урађен jе и ревидован главни проjекат дневног центра за стара лица и склопљен споразум са УНДП-ем, коjи ће нам бити административна подршка за оваj проjекат. Наставак радова на путу Голубовци – Матагужи, ниjе реализован у овоj години, с обзиром да смо, због примjедби неколико породица, морали урадити допуну проjекта, као и његову ревизиjу, након чега jе Агенциjа за изградњу и развоj Подгорице радила на тендерскоj документациjи.

Да ли ћете са надлежним органима подијелити све информације које имате када је у питању експлоатација шљунка из корита Мораче?

– По свим захтjевима, било да они долазе од физичких лица или државних органа, поступамо искључиво на законит начин.

Хоћете ли у циљу заштите животне средине и вода Зете тражити контролу пројекта изградње новог гробља на Ћемовском пољу?

– За проjекат изградње новог градског гробља на Ћемовском пољу спроведена jе процедура процjене утицаjа на животну средину. Вjеруjемо да jе стручна Комисиjа приликом оцjењивања Елабората анализирала све аспекте евентуалних утицаjа, нарочито на подземне воде и предложила мjере коjе ће инвеститор преко овлашћене институциjе реализовати у циљу праћења утицаjа изградње и функционисања проjекта на животну средину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 06:08