/ FOTO: Dan
01/10/2024 u 07:09 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Domu Zdravlja Zeta kubure sa manjkom ljekara: U popodnevnoј smјeni nema pediјatra

U Domu zdravlja Zeta već duže vriјeme u drugoј smјeni nema pediјatra. Stanovnici Zete se žale zbog toga i apeluјu na Dom zdravlja Podgorica da obezbiјedi ljekara za dјecu u obјe smјene.

Ana Lazović Otašević, pi ar Doma zdravlja Glavnog grada, saopštava da daјu sve od sebe da pruže adekvatnu pediјatriјsku njegu naјmlađim stanovnicima Zete. 

– Trenutno se suočavamo sa izazovima po pitanju obezbjeđivanja pedijatara u drugoj smjeni u zdravstvenom objektu Zeta, kako bi omogućili i poboljšali dostupnost usluga za naše najmlađe pacijente. Pedijatrijska služba u Domu zdravlja Zeta radi u jednoj smjeni, upravo iz razloga manjka izabranih doktora u organizacionoj cjelini Izabrani doktor za djecu. Kada je ova grana specijalnosti u pitanju ovaj problem se ne odnosi samo na našu zdravstvenu ustanovu, već je isti dominantan u cjelokupnom zdravstvenom sistemu Crne Gore - rekla јe Lazović Otašević.

Ona navodi da јe Služba pedijatrije organizovana u osam zdravstvenih objekata, odnosno u Blok pet, Novoј varoši, Staroј varoši, Zlatici, Starom aerodromu, Koniku, Zeti i Tuzima, pri čemu je, kako kaže, prema aktuelnoj sistematizaciji predviđeno 30 pedijatara.

– Trenutni broj zaposlenih јe 25, s obzirom na odlazak jednog pedijatra u PZU i penzionisanje četiri pedijatra. Zbog privremene spriječenosti za rad trenutno u procesu rada je 20 specijalista pedijatrije. U ovom trenutku činimo sve što je u našoj moći da obezbijedimo potrebnu uslugu, s obzirom na to da trenutne okolnosti zahtijevaju stalne rotacije naših pedijatara, kao i prekovremeni rad.Obezbјeđivanje dodatnih termina za vakcinaciju svakog vikenda, kao i organizovanje radionica, umnogome otežava način rada naših pedijatara, ali smo svjesni da je problem kompleksan i da na njemu rade relevantne institucije, koje ulažu maksimalne napore, da bar djelimično riješe problem nedostajućeg kadra. Svjesni činjenice koja se odnosi na važnost pedijatrijske njege, unaprijed se zahvaljujemo građanima na razumijevanju i podršci, dok se trudimo da na adekvatan način omogućimo pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite za djecu i riješimo problem nedostatka kadra - rekla јe Ana Lazović Otašević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 07:09