Уклоњен оштећени асфалт / М.Л.В.
21/03/2022 u 07:00 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Грађани незадовољни санацијом Аеродромске улице: Не граде нови, поправљају стари тротоар

За 20 дана избетониран је стари тротоар на прескоке, уклоњен оштећени асфалт и реконструисане сливничке решетке атмосферске канализациjе

Стало се са санацијом Аеродромске улице која води до Дома здравља на Старом аеродрому. Радови су почели 14. фебруара и треба да буду завршени за 30 радних дана, што значи до 25. марта. Међутим, до сада само је уклоњен стари асфалт, урађене сливничке решетке и на неким дјеловима саниран стари тротоар.

Станари зграда вјеровали су да ће комплетни тротоари бити реконструисани јер су у јако лошем стању, али се нијесу надали да ће улица брзо бити завршена.

image

Миодраг Ђурчевић

М.Л.В.

– Нисам се надао да ће улица бити завршена, то је само илузија. Спори су, а што је разлог не знам, могу само да препоставим. Вјероватно мора да се деси неки датум, нешто значајно за отварање, неки догађај, рецимо избори. Најавили су и санацију тротоара, а урадили су је само на неким дјеловима гдје је он уништен, није нова комплетна стаза урађена. Сналазимо се добро по оваквом коловозу. Навикли смо и на горе услове – рекао је Миодраг Ђурчевић, становник ове улице.

Брано Булатовић сматра да Путеви неће успјети у року да заврше улицу.

image

Брано Булатовић

М.Л.В.

– Код нас је и санација улице као и све остало. Можемо очекивати и златна брда и долине, али никада ништа нећемо дочекати како је кренуло. Мислим да за пет дана неће успјети ништа да ураде. Они су активни само пред изборе и ништа им не вјерујем. Обрадовао сам се радовима, али не схватам да оволико трају. Прашина се велика диже – каже Булатовић.

Из Путева су казали да је санација улице почела 14. фебруара, те да је планирано да они траjу 30 радних дана.

– У овом тренутку не очекуjемо пробиjање тог рока. Екипе Путева раде на више локациjа у граду, те динамику радова прилагођаваjу обиму посла у свим дjеловима града. Завршена jе прва фаза коjа обухвата стругање оштећеног асфалтног коловоза, реконструкциjу сливничких решетки атмосферске канализациjе и санациjу оштећених тротоара. Након тога слиједи нивелисање шахти фекалне канализационе мреже, израда изравнаjућег слоjа од асфалтне масе, уградња завршног асфалта и обиљежавање хоризонталне сигнализациjе – кажу у Путевима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:42