С првом кишом остају без струје / Архива
27/04/2021 u 12:17 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани села у Зети: Имају нову мрежу, а немају струје

У Балијачама кубуре са лошим напајањем електричне енергије
Становници Балијача тврде да годинама кубуре са лошим напајањем струјом. У комплетном насељу струја свакодневно нестаје по неколико сати, а дешава се и да је немају данима.

Како кажу мјештани више немају него што имају електричне енергије. Посебно им је то чудно јер је у овом насељу урађена нова мрежа и постављена нова трафостаница.

– Мала киша или вјетар и ми струје немамо. Имамо разумијевања када је невријеме јер у већини насеља тада нестане струја, али често није таква ситуација. Кад струја нестане немамо је по 24 сата. Никаквих информација од надлежних немамо. Није нам јасно због чега се све ово дешава када је мрежа нова – каже Иван Бездаревић, мјештанин.

Његова комшиница Јадранка Вукић позива надлежне да реагују.

– Кад нестане струја све стане. Не смијемо фрижидер отворити, ни замрзивач. Дешава се да нестане у осам сати и дође тек следећег дана у исто вријеме. Ово мора да се ријеши. Живимо као на планини. Разочарани смо оваквим односом
према нама – рекла је Вукић.

Из ЦЕДИС-а су казали да што се тиче напаjања подручjа Балиjача, осим прекида 17. и 18. априла, од почетка године била су jош два прекида дужа од два сата и то 27. jануара и 3. и 4. априла, а регистровано је jош неколико прекида у много краћем траjању.

– Далековод „Алуминиjски комбинат” jе у протеклом периоду готово у цjелости реконструисан. Разлог зашто радови ниjесу завршени, тачниjе зашто jе остало jош око 500 метара дужине да се санира, jесте таj што мjештани ниjесу дозволили у том диjелу реконструкциjу. Међутим, намjера нам jе да он буде ускоро комплетно завршен, зато смо предузели активности коjе су у завршноj фази па ће таj посао бити приведен краjу. Прекиди на дистрибутивноj мрежи, су наjчешће,у последица лоших временских прилика или активности трећих лица. Наше екипе су спремне да одмах, по приjави квара, реагуjу како би безнапонско стање траjало што краће – кажу из ЦЕДИС-а.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:47