Plavi spremni za start / -FOTO: FK BUDUćNOST
10/07/2024 u 18:27 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost gostuje u Podujevu, trener Brnović poručio: Čeka nas težak meč

Svoj evropski put ovog ljeta, najtrofejniji crnogorski klub, Budućnosti počinju gostovanjem u Podujevu

“Plavi” će sjutra u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv domaće Mališeve, ekipe koja je na samom startu priprema za evropski start bila nepoznanica za Podgoričane. U međuvremenu je stručni štab dossta saznao o rivalu i nema sumnje da izabranike Ivana Brnovića čeka izuzetno težak zadatak.

Crnogorski predstavnik danas je trenirao na terenu na kojem će igrati meč, a šef stručnog štaba Ivan Brnović ponovio je da je pred njegovom ekipom izuetno teška utakmica.

-Koliko će ona biti teška zavisi i od našeg nastupa, ali i od igranja protivnika. Ono što znamo o njima jeste da su mlada i kvalitetna ekipa, koja u svojim redovima ima dva mlada i jednog seniorskog reprezentativca Kosova. Jače strane su im vezni red i napad, ali ni odbrana ne zaostaje mnogo. Kao i u svakoj utakmici u Evropi, očekuje nas težak i neizvjestan susret. Ali, ništa se neće završiti u prvoj utakmici, već u revanšu u Podgorici - kazao je trener Budućnosti Ivan Brnović.

Najbolji igrač Mališeve je Drilon Hazrolaj, dvadesetogodišnji ofanzivac, koji je u protekloj sezoni postigao 28 golova.

-Nema iznenađenja. Putem video-snimaka i utakmica danas svako prati svog protivnika. Tako da oni imaju informacije o nama, kao i mi o njima. Imaju, između ostalog, izuzetno jake pojedince, prvenstveno mladi igrači Hazrolaj i Bruti. Takođe, lijevo krilo Aliju… To su igrači koji mogu da naprave razliku. Od njih očekujemo da budu najviše opasni po naš gol. Međutim, kao i u svakoj utakmici, nikad ne znate šta može da se desi. Uvijek postoji neki iznenađujući faktor.

Međutim, Podgoričani su na ovo gostovanje otišli sa željom da ostvare pozitivan rezultat.

-Mogu slobodno reći da smo spremni u taktičkom smislu. Nadam se da će i fizika pokazati da smo na pravom nivou i da će hemija i zajedništvo presuditi da dođemo do pozitivnog rezultata – poručio je na kraju Ivan Brnović.

Meč u Podujevu igra se sjutra od 17 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 00:21