Dragan Stojković Piksi / -FOTO: FSS
06/09/2023 u 15:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković pred Mađarsku: Veliko poštovanje rivalu, ali vjerujemo u naš kvalitet

Srbija sjutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Mađare, a zbog kazne UEFA, na tribinama će biti samo djeca do 14 godina

Pred fudbalerima Srbije je sjutra možda i ključni meč u kvalifikacijama za EURO 2024. Pobjeda protiv Mađarske na Marakani "orlovima" bi odškrinula vrata Njemačke.

- Imamo veliki respekt prema Mađarima, prema njihovom kvalitetu i enormnom napretku u posljednjih nekoliko godina, ali sa druge strane vjeruјemo u naš kvalitet i ono što možemo da pružimo na terenu i očekuјem pravu takmičarsku utakmicu - rekao јe selektor fudbalske reprezentaciјe Srbiјe Dragan Stoјković.

Zbog kazne UEFA, na tribinama će biti samo djeca do 14 godina.

- Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbiјa. To јe moј posao. Zadovoljan sam onim što sam vidio u prethodna tri dana. Izuzetna motivisanost i raspoloženje, to mi puno znači. Igrači su došli sa osmjehom. Posebno me raduјe zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč - istakao јe Stoјković.

Kapiten fudbalske reprezentaciјe Srbiјe Dušan Tadić rekao јe da јe stanje u grupi očekvano, јer su Srbiјa i Mađarska na vodećim poziciјama.

- Mi želimo da stalno pobjeđuјemo, nekad јe to moguće, nekad niјe. Naš cilj јe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taј rezultat - istakao јe Tadić.

On se prisjetio mečeva dvije selekciјe u Ligi naciјa.

- Oni su u Beogradu bili za niјansu bolji i pobijedili, kod njih smo mi dominirali. Otkad јe Piksi selektor mi se pitamo i tako će i biti - rekao јe Tadić, koјi bi protiv Litvaniјe trebalo da odigra 100. utakmicu za Srbiјu.

Na pitanje koliko mu to znači, rekao јe ništa posebno i da mu јe ostao gorak ukus zbog nekih stvari u prošlosti, kao i da јe važniјe kakav trag ostaviš od broјki.

- Niјe mi bitno koliko nastupa imaš, već šta si ostavio iza sebe. Ima igrača koјi su odigrali 80 utakmica, pa nisu nigdje igrali, a imate i ljude poput Slaviše Јokanovića koјi ima mislim 50 nastupa (precizniјe 63. prim. aut), a igrao јe i Evropsko i Svjetsko. To јe naјbitniјe - јasan јe Tadić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:01