Rekordan broj gledalaca / ACTION IMAGES VIA REUTERS-MATTHEW CHILDS
02/05/2023 u 10:42 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U finalu Lige šampiona igraće fudbalerke Volsfburga i Barselone

Njemice u polufinalu eliminisale domaći Arsenal pred 66.063 ljudi na Emirejtsu

 

Fudbalerke Volfsburga su u dramatičnoj utakmici izborile plasman u finale Lige šampiona. Njemačka ekipa je na "Emirejtsu" rezultatom 3:2 pobijedila domaći Arsenal posle produžetaka. Ključni gol za gošće postigla je Pauline Bremer u 119. minutu. Meč britanskoj prestonici je, baš kao i prethodni, završenom rezultatom 2:2, a na poluvremenu je bilo 1:1.

Volfsburg će u finalu igrati protiv Barselone, koja je u dvomeču sa ukupno 2:1 bila bolja od londonskog Čelsija. Finale će se 3. juna održati na "Filips stadionu" u Hanoveru.

Revanš-utakmica polufinala Arsenal – Volfsburg odigrana je pred 66.063 gledaoca, čime je skoro utrostručen rekord kada je u pitanju posjeta utakmicama ženskog klupskog fudbala u Velikoj Britaniji.

Prošlogodišnji osvajač LŠ za fudbalerke je Lion, kojem je to bila šesta titula u poslednjih sedam godina. Barselona je jedina koja im se ispriječila u tom nizu – Katalonke su titulu osvojile 2021. godine. Volfsburg je poslednji put bio prvak Evrope 2014. godine. Barselona je dosad osvojila jednu, a Volfsburg dvije titule kontinentalnog prvaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
VOLSFBURGBARSELONA
16. septembar 2024 21:17