Титула припада навијачима / - Фото: GETTY IMAGES
12/05/2021 u 20:14 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ајакс 35. титулу поклања навијачима

Амстердамски клуб је одлучио да пехар шампиона буде истопљен, да би од њега било направљено 42.000 малих звијезда, коjе ће бити послате на адресу власника сезонских карата

Аjакс je ове сезоне освоjио 35. титулу шампиона Холандије, потврдили су да су највећи и најјачи тим у „земљи лала”, али освајање ове титуле, остаће у сијенци тога да су ову титулу одлучили да буквално поклоне навијачима.

Копљаници су одлучили да пехар дарују својим симпатизерима, обзиром да су због ситуације са пандемијом коронавируса одиграли без присуства публике. Амстердамски клуб је одлучио да пехар шампиона буде истопљен, да би од њега било направљено 42.000 малих звијезда, коjе ће бити послате на адресу власника сезонских карата.

Генерални директор клуба Едвин ван дер Сар, истакао jе да су играчи без обзира на то што се махом играло пред празним трибинама осетили подршку коjа им стиже са свих страна.

– Празне трибине, без навиjача и навиjања ова сезона је била екстремно чудна. Играчима и особљу jе то недостаjало. Али на краjу, постали смо шампиони и то нас jе навело да размислимо, зашто не бисмо подијелили оваj трофеj. Толико Аjаксових навиjача jе било дио успјеха клуба. Као знак захвалности и поштовања, подршке коjу смо имали, Навиjачи Аjакса, 35. титула jе ваша – поручио је легендарни голман.

Ван дер Сар jе обjаснио и да jе до сада свака титула припадала навиjачима, али да jе ова и буквално њихова, тако да ће сви власници сезонских карата добити звјездицу тешку 3.45 грама, коjа jе сачињена од 0.06 грама трофеjа и 3.39 грама калаjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:39