Са меча против Звезде / - Фото: КК Црвена звезда мтс
10/10/2021 u 07:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност против Сплита вида ране из дербија

Кошаркаши Будућност Волиjа играће вечерас против Сплита, меч трећег кола регионалне АБА лиге.

Будућност у оваj дуел улази након пораза од Црвене звезде у прошлом колу, а “Плави” су на старту такмичења савладали екипу ФМП-а.

- Jедан од наших циљева у АдмиралБет АБА лиги jе да на домаћем терену остваруjемо предност. Наш следећи противник jе, са друге стране, потпуно растерећен, што увиjек резултира храбриjом и слободниjом игром, другим риjечима немаjу шта да изгубе. У њиховом саставу има итекако довољно квалитета и амбициjе, никако их не смиjемо подциjенити, током читаве утакмице. Морамо да уложимо исту ону енергиjу као и гости, онда ће наш квалитет доћи до изражаjа. Укић, као њихов лидер, jе сада са тимом, игра све боље, са њим и без њега су то двиjе различите групе. На последњоj утакмици домаћег првенства погодили су 16 троjки, са процентом од 65%, морамо да лимитирамо броj њихових отворених шутева. Дакле, потребна нам jе фокусирана, одговорна и ангажована игра - казао jе тренер “Плавих” Александар Џикић.

Сплит jе у прошлом колу прилично лако на свом паркету изгубио од Партизана.

- Распоред нам jе тежак, згуснут, немамо времена за тренинге, али што jе, ту jе. Утакмица против Будућности спада у таj ритам, она спада међу три наjjаче екипе у лиги, а баш њих нам jе распоред намjестио у прва три кола. Не треба бити превише паметан и рећи да jе Будућност фаворит. Ми морамо бити физички добри, кључно у АБА лиги jе одговорити у том сегменту и онда можемо причати о кошарци и тактичким детаљима - казао jе Срђан Суботић, тренер Сплита.

Утакмица у СЦ Морача игра се од 17 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:18