Grčki navijači stižu u ”Moraču” / -FOTO: ABA LIGA
07/11/2023 u 10:28 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli dočekuje Aris

Utakmica šestog kola Evrokupa sjutra veče u "Morači" od 19 časova

Košarkaši Budućnost Volija dočekuju u šestom kolu Evrokupa Aris iz Soluna u srijedu od 19 časova.

Grčka ekipa je sezonu otvorila sa tri vezana poraza, ali na teškim utakmicama - sa Grankom i Olimpijakosom kući, pa gostovanje Lijetkabelisu. Poslije toga su se stabilizovali i vezali pet pobjeda, među kojima su i one nad Turk Telekomom, Slaskom, ali i AEK-om kući u domaćem prvenstvu.

Seriju im je prekinuo tijesan poraz od Kluža kući, ali već u narednom kolu su slavili na gostovanju Kolososu u domaćoj ligi.

-Radi se o veoma atletičnom timu koji igra sa dosta energije, sa dobrom defanzivom. Većinu utakmica u Evrokupu su im odlučene u posljednjih par posjeda, na par poena. Za nas veoma važna utakmica, želimo da se vratimo pobjedama, pogotovo u našoj dvorani pred našim navijačima. Potrebno je samo da izađemo na teren i odigramo timski, da od prvog minuta odigramo sa velikim intenzitetom, sa dosta fokusa. Ne treba fokus da nam bude na velikim stvarima, već na sitnicama, da budemo zajedno u svakom trenutku, da ostanemo na istoj strani, da budemo kompaktni svih 40 minuta i ukoliko ispoštujemo dogovor vjerujem u pobjedu, rekao je 213 santimetara visoki centar Podgoričana Marvin Džons.

Grčki klub je najavio i dolazak navijača, pa eto prave prilike za spektakl u "Morači".

Budućnost i Aris su do sada igrali dva puta i to u Evrokup sezoni 2015/16. Interesantno je da su obje ekipe ostvarile po jednu pobjedu kao domaćini, i to skoro pa istovjetnim rezultatom. Krajem oktobra Aris je slavio u Solunu 75:57, da bi Podgoričani kroz mjesec dana slavili rezultatom 75:56.

-Protiv Zvezde smo dokazali da možemo da igramo u jednom dobrom broju minuta, da igramo sa vrhunskim ekipama na ozbiljnom nivou. Međutim ta utakmica je iza nas, novi dan i priprema, iako se trudimo da ne dijelimo utakmice na manje važne i važne, za možda i najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone. Nemamo pravo na kiks u Evrokupu, pogotovo nemamo pravo na kiks na domaćem terenu a dolazi nam ekipa Arisa koja igra dosta tvrdo i na mali broj poena. Igraju jako zahtjevnu fizičku košarku, imaju svoj kvalitet i talenat, posebno u spoljnoj liniji gdje ih predvodi grčki reprezentativac Bohoridis i američki bek Galinat. Mislim da će biti jako značajno da u defanzivi budemo na nivou nekih prethodnih utakmica koje smo odigrali dobro. Vjerujem da će to u krajnjem da odluči situaciju, odluči ishod utakmice koja je jako važna i zbog toga bih želio da pozovem navijače da u što većem broju dođu, da nam pomognu jer do ovog momenta ove sezone nismo igrali važniju utakmicu, rekao je strateg podgoričkog tima Petar Mijović.

Karte su u prodaji u utorak od 12 do 18h, kao i na dan utakmice od 12h do početka meča. Cijene karata su 3, 5 i 7e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:22