Veliki uspjeh ”građevinaca” / -FOTO: SSSCG
23/04/2023 u 12:13 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Difovci" i "građevinci" u finalu Meridianbet Studentske lige u košarci

Rezultati polufinala: PMF - Građevinski fakultet 54:56 (28:24), produžetak 4:6 i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje - Ekonomski fakultet 36:34 (18:20)

U finalu Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci igraće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i Građevinski fakultet. Tako će Studentska liga dobiti novog šampiona, pošto je branilac trona Prirodno-matematički fakultet zaustavljen u polufinalu, u kojem je Građevinski fakultet nakon produžetka uspio da savlada aktuelnog šampiona i tako mu se osvetio za poraz u grupnoj fazi.

Od početka su i jedni i drugi igrali jako, a šampion je imao tokom utakmice konstantnu prednost od po nekoliko poena. U samom finišu meča "građevinci" su uspjeli poenima iza linije 6,75m da smanje razliku, a produžetak im je donio najbolji igrač susreta Luka Rakočević. Drama je nastavljena i u dodatnih pet minuta u kojima je Zejak postigao važne poene, a upravo je Rakočević donio konačnih 56:54 za prvo finale ekipe Građevinskog fakulteta.

Ne manje neizvjestan bio je i drugi polufinalni meč u kojem je ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje uspjela da pobijedi favorizovani Ekonomski fakultet rezultatom 36:34. U dinamičnom i čvrstom meču presudila je odbrana i bolja igra Nikšićana u reketu, gdje su "difovci" uspjeli da steknu prednost. Ipak, imao je i Ekonomski fakultet svojih šansi za pobjedu, ali je Nikola Bulatović bio precizan sa linije  slobodnih bacanja za konačnih 36:34.

POLUFINALA

PMF - Građevinski fakultet 54:56 (28:24), produžetak 4:6

Dvorana: Sportski i kulturnir centar UCG. Sudije: Popović, Vuković i Ćetković (Podgorica).

PMF: Hot 14, Tatar 9, Perović 6, Rakočević 8, Popović 6, Maraš 11, Milošević, Knežević,Tovljanin, Popović, Šućur, Stojanović.

GRAĐEVINSKI FAKULTET: Đekić 11, Danilović, Stojanović 3, Baltić, Zejak 7, Đurović 4, Jovović 2, Rakočević 29, Vlaović, Tahirović, Pepić, Drašković.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje - Ekonomski fakultet 36:34 (18:20)

Dvorana: Sportski i kulturnir centar UCG. Sudije: Popović, Vuković i Ćetković (Podgorica).

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE: Nikolić 2, Bulatović 11, Hodžić, Ćetković, Popović 2, Bošković, Gačević 3, Radulović, Parović 18, Bošković.

EKONOMSKI FAKULTET: Bošković 7, Božović 9, Dautović 3, Rašović 7, Beljkaš, Janković 2, Kljajević, Janjušević 4, Pajović, Dajković, Nikčević 2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:59