FUNK festival / - FOTO: UCG
25/10/2024 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) FUNK radionica "Izgradite svoj most": Studenti Građevinskog fakulteta predstavili vještine izrade mostovskih konstrukcija

Na radionici „Izgradite svoj most,“ koju je u okviru Festivala umjetnosti, nauke i kulture - FUNK organizovao Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore, studenti master studija predstavili su javnosti svoje vještine kroz izradu modela mostovskih konstrukcija od priručnih materijala.

Kroz dvodnevnu radionicu, u  takmičarskoj atmosferi, studenti su timski primjenjivali teorijska znanja u praksi, kreativno savladavajući izazove konstruisanja.

- Ovaj događaj privukao je pažnju ne samo njihovih mlađih kolega sa Građevinskog fakulteta već i studenata drugih smjerova i fakulteta Univerziteta Crne Gore. Posjetioci festivala aktivno su učestvovali u izradi modela, razgovarali sa autorima o konceptualnim rješenjima i glasali za najbolja rješenja, čime je ojačana povezanost između studenata različitih oblasti- saopšteno je iz UCG.

Radionica je, kako dodaju, naglasila važnost inovativnog pristupa obrazovanju, podstičući studente da kroz praktičan rad i razmjenu ideja izađu iz okvira standardnog načina učenja.
- Nakon glasanja posjetilaca, pobjednički tim je nagrađen simboličnim priznanjima, dok su predavači na ceremoniji zatvaranja istakli trud, posvećenost i timski duh svih učesnika, poručujući da su, u njihovim očima, svi timovi pobjednici- zaključuju u saopštenju.

Festival umjetnosti, nauke i kulture (FUNK), osmišljen kao platforma za promociju umjetnosti, nauke i kulture, omogućava studentima iz različitih oblasti da kroz kreativne aktivnosti i zajedničke projekte demonstriraju praktična znanja i inovativne pristupe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 11:41