Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
05/11/2023 u 21:41 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijović: Bili smo solidni u napadu, ali za pobjedu protiv ovakve Zvezde potrebna je odbrana

Budućnost Voli poražena u Beogradu

Budućnost Voli je odigrala solidan meča protiv Crvene zvezde, ali premalo da izbjegne poraz.

Osmi put uzastopno, "crveno-beli" su izašli kao pobjednici. 

- Igrali smo protiv ekipe koja je građena za sam vrh Evrolige, ne ABA lige. To znači da posjeduje veliki kvalitet, kako indivualni i timski. Rekao sam da ako mislimo da odigramo utakmicu na loptu, moramo da budemo perfektni. Bili smo solidni u napadu, ali za pobjedu protiv ovakve Zvezde, odbrana je bila potrebna da bude u kontinuitetu dobra. U momentu kada pustite pritisak sa Šabaza, Teodosića, Jaga, Nedovića, teško je igrati protiv njih. Imali su odlične procente šuta i u takvim uslovima odigrali smo utakmicu na jednu-dvije lopte. Ono što je važno za nas na polju samopouzdanja je da imamo određeni kvalitet koji mora da raste nakon sezone i da iz ove utakmice izađemo bolji. Sada nas očekuje važna utakmica protiv Arisa u Evrokupu - rekao je Petar Mijović nakon meča.

Strateg "plavih" je pričao i o razlozima poraza.

- U mečiranju što se tiče naše igre u defanzivi uvijek smo imali mekšeg odbrambenog igrača u odnosu na kvalitet koji ima Zvezda. Nemamo baš mnogo situacija u kojima možemo da rizikujemo. Suština je da smo popustili sa čvrstinom, a nešto se pita i kvalitet Zvezde koji je među vrhu u Evropi na bekovskim pozicijama.”

Za bolji rezultat, nedostaje su dvije, tri bolje reakcije u odbrani.

- Kontinuitet, dvije ili tri bolje defanzivne reakcije, da u tim momentima kada se odlučivalo da zatvorimo napade, napravimo faul u dobrom momentu, zagradimo koš. Sve nas je to kaznilo. Teodosić je dva puta na jedan posjed ubacio dvije trojke, Bolomboj je dao koš iz drugog napada.

O rivalitetu sa “vječitima”.

- Iskreno mislim da u bogatoj istoriji oba kluba i Zvezde i Partizana, nisu imali bolje timove. Kao tim, ovo je izuzetan kvalitetan. Ne sjećam se kad su igrači Barcelone i Reala dolazili u kontinuitetu i punili rostere. Potrebno je vrijeme da bismo zaprijetili nekom ko ima takav kvalitet. Otvorili smo sezonu dobro, u Evrokupu nam fali pobjeda na strani. Ukoliko zadržimo kontinuitet rada, da ćemo biti makar na domaćem terenu neko ko će da im prijeti”, zaključio je Mijović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:04