Bogdan Đurđić / EPA-EFE-FOTO: EPA/SZILARD KOSZTICSAK
25/07/2024 u 15:14 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurđić: Idealno bi bilo da pobjedom otvorimo OI

Vaterpolisti Crne Gore se pripremaju za duel sa "barakudama"

Vaterpolisti Crne Gore polako broje sate do premijernog meča na Olimpijskim igrama protiv Hrvatske.

Igrači su još pod utiskom amosfere koja vlada na Olimpijski igrama, u olimpijskom selu i žele da to okrenu na pozitivnu stranu i na pravi način startu na ovom velikom takmičenju.

- Nakon dosta velikih takmičenja, konačno i te Olimpijske igre, sjajna je atmosfera u olimpijskom selu i sigurno je velika čast biti ovdje i predstavljati svoju zemlju. Znamo zašto smo ovdje, čekamo to otvaranje u petak, pa da se onda okrenemo obavezama u bazenu koje nas očekuju - istakao je Bogdan Đurđić.

Igrači će, nema sumnje, dati sve od sebe.

- Ovo je najveća svjetska sportska scena i treba dati i posljednji atmom snage. Veći je ulog i siguran sam da će to izvući maksimum iz ove ekipe. Nismo prvi favoriti, ali to nije breme koje nas opterećuje. Vidim našu šansu za visok plasman. Ako odradimo neke stvari kako svi momci umiju, mislim da množemo mnogo.

Prvi meč može, ali i ne mora da odredi dalji tok takmičenja.

- Na posljednjem EP smo dobili Hrvatsku u Dubrovniku, oni su svjetski šampion i evropski vicešampion. Kvalitetna su ekipa, a taj prvi meč može da donese na planu samopouzdanja. Idealno bi bilo da dobro otvorimo, ali mislim da ni negativan ishod neće nas poremetiti. Najvažnije je da sačuvamo mirnu glavu, turnir je dugačak, pet vrhunskih ekipa i sigurno da će biti vremena da pokažemo kvalitet. 

I za Aljošu Mačića su ovo prve Olimpijske igre u karijeri, ono o čemu je samnjao kao mali.

- Ovo je nešto o čemu smo razmišljali kao mlađi. Doživljaj veliki, sa nestrpljenjem čekamo ceremoniju otvaranj i početak takmičenja. Satisfakcija je učestvovati na OI, imamo mladu ekipu sa dosta debitanata, ovo je sve nestvarno, ali se fokusiramo na meč sa Hrvatskom - istakao je Mačić.

Prvi meč je sa Hrvatskom (nedjelja, 16.35 sati). Ekipe se dobro znaju, iznenađenja ne može biti.

- Zadnja dva meča smo ih dobili, taj meč u Fukuoki prošle godine, koji je bio eliminacioni. Znamo kako da igra sa njima, nema nepoznanica. Očekujem težak, tvrd meč, ali se nadam pobjedi. Obje grupe su jake, Francuska je takođe kvalitetna, pokazala je kvalitet na SP u Dohi, kada je na peterce u polufinalu poražena od Hrvatske.

Sada nema pritiska moranja.

- Ne nosimo pritisak kao na nekim prethodnim Olimpijskim igrama. Mislim da tempom, brzim plivanjem i sa nekoliko lakih golova možemo parirati rivalima, gdje onda meč uđe u egal i vjerujemo u pobjedu. Mi ćemo se boriti, daćemo više od naših mogućnosti, vjerujemo u prolaz dalje - zaključio je Mačić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:17