Nikola Jakšić / Foto: FINA
25/07/2024 u 12:49 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić: I dalje stremimo ka najvišem odličju

Kapiten vaterpolista Srbija optimista pred start OI

Vaterpolisti Srbije, prema riječima kapitena Nikola Jakšića, spremno dočekuju Olimpijske igre, gdje brane zlato osvojeno u Tokiju.

Ovog puta put do najsjajnijeg odličja biće izuzetno težak.

Došlo je do smjene generacija, nema više Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića...

Međutim, optimizma ne nedostaje. 

- Dio sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa iako je došlo do smjene generacija mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata ništa se nije promijenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i vjerujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju - istakao je Jakšić.

Kako je doći na OI kao šampion?

- Imali smo pritisak prije dolaska, sada je još veći i koristimo ga u pozitivnom smislu. Momci koji su bili i koji su prvi put tu su tu da se pokažu u najboljem svjetlu i  biće jako naporno sa osam nevjerovatnih utakmica, ali stvarno vjerujem u ekipu i nadamo se najboljem, korak po korak"

Kolika je čast biti kapiten?

- Da budem iskren, velika mi je čast što sam kapiten ovakvim momcima i mislim da ne zaslužujem to. Trudim se da ih saslušam kada nešto ne znam, pogotovo od starijih kolega. Učim, šta da kažem stvarno, nevjerovatno je. Osvojili smo dva puta Olimpijsku medalju i ovo je nova ekipa koja ne ide da odbrani zlato već da ga osvoji.

Možda i najujednačeniji turnir koji smo videli do sada.

- Što se tiče takmičenja samog, nikada nije bilo ujednačenije. Prve dvije utakmice su jako bitne jer ako to pobijedimo idemo manje-više sigurno u četvrtfinale i to je najbitnije. I ostale su utakmice važne, ali ulazak u eliminacionu fazu je najvažniji. Sjetimo se Rija kada smo jedva prošli grupu i poslije osvojili. Bitno je da te dvije utakmice na startu počnu kako treba, a onda da se spremimo za najbitnije, četvrtfinale.

Drastična je smjena generacija koju čeka teret dvostrukog olimpijskog šampiona.

- Kada smo krenuli, prije dva mjeseca i samo tri dana je ostalo do prve utakmice i stvarno je vrijeme proletjelo jer želimo da sve prođe kako treba i to će se vidjeti u bazenu kada bude pravi trenutak i kada bude bilo najteže - zaključio je Jakšić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:05