Održana Skupština ”59. MOSI Užice 2024.” / -FOTO: SLAVIšA VUKAšINOVIć
28/06/2024 u 11:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

59. "MOSI - Užice 2024." održaće se od 10. do 14. jula

Užičani spremni dočekuju sportiste tromeđe - njih 2.500 iz 31 grada sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine - Republike Srpske i Federacije

Ostalo je još 15-ak dana do početka najveće amaterske sportske manifestacije na prostoru Jugoistočne Evrope - 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara "MOSI Užice 2024".

Tim povodom u gradu domaćinu održana je Skupština na kojoj su izabrane komisije takmičenja i izvršeno je žrebanje ekipa po određenim granama sporta. Već i prije početka igara oboren je rekord po broju takmičarskih grana pa će se na ovogodišnjim MOSI sportista iz 31 grada sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine - Republike Srpske i Federacije takmičiti u 18 sportova: atletici, košarci, rukometu, fudbalu, šahu, malom fudbalu, stonom tenisu, planinarstvu, odbojci na pijesku, plivanju, karateu, sportskom ribolovu, tenisu, biciklizmu i od ove godine sa dva nova olimpijska sporta na Igrama - vaterpolu i basketu 3x3.

Prijavljene su reprezentacije opština učesnica iz: Arilja, Bajine Bašte, Zubinog Potoka, Ivanjice, Kosjerića, Lučana, Ljubovije koja prvi put uzima učešće, Nove Varoši, Novog Pazara, Požege, Priboja, Prijepolja, Sevojna, Sjenice, Tutina, Čajetine i Užica (Srbija), Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Plužina, Pljevalja (Crna Gora), Višegrada, Novog Goražda, Foče, Čajniča, Rudog, Rogatice, Sokolca (Republika Srpska) i Goražda (Fedeacija Bosne i Hercegovine).

Prijavljena je 321 ekipa, 99 u ženskoj 222 u muškoj konkurenciji. Gradonačelnica Užice dr Jelena Raković Radivojević i predsjednica Organizacionog odbora 59. "MOSI –Užice 2024" se obratila prisutnim delegatima Skupštine, gostima i predstavnicima medija, poželjela dobrodošlicu i istakla da će istorijski grad na obalama Đetinje potpuno spreman od 10. do 14. jula dočekati preko 2.500 sportista i gostiju koji će učestvovati na ovogodišnjoj smotri mladosti i sporta tromeđe.

- Prošlo je preko 50. godina od kada je naš grad bio poslednji put organizator MOSI. Bilo je to daleke 1971. godine i Igre su mnogima ostale u divnoj uspomeni kao jedne od najbolje organizovanih u svojoj bogatoj istoriji. Vjerujemo da će ove 59. Igre biti još bolje i sadržajnije. Potrudili smo se i na najbolji način obezbijedili ono što je najosnovnije za takmičenje, boravak i ishranu velikog broja takmičara i gostiju. Užice je uvijek bilo grad sporta i kulture i to ćemo svako potvrditi u periodu održavanja MOSI. Užice i Užičani vas dočekuju raširenih ruku i otvorena srca i sigurni smo da ćete svi iz našeg divnog grada ponijeti najljepše uspomene, istakla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 11:46