Лука Бакић / - фото: ПОК
26/06/2021 u 20:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бакић специјалном позивницом до Токија

Црногорски стонотенисер се прикључио Филипу Радовићу, Милошу Спаићу и Мариjани Горанови на Параолимпијским играма

Црногорски стонотенисер Лука Бакић наступиће на Параолимпиjским играма у Токиjу, саопштено jе из Параолимпиjског комитета (ПОК).

Бипартитна комисиjа Међународне парастононитенис федерациjе одлучила да jедна од три специjалне позивнице у класи С 10, за наступ на Играма у Токиjу, припадне Бакићу.

Бакић jе позивницу заслужио као тренутно 12. играч на Свjетскоj ранг листи.

Црна Гора jе пласманом Бакића стекла право да у Токиjу наступи и у екипном диjелу, након што jе Филип Радовић раниjе изборио директан пласман на Паролимпиjске игре, као трећи играч свиjета.

Бакић jе казао да jе пласман у Токио невjероватан тренутак за њега, за параолимпиjски спорт у Црноj Гори.

Пресрећан сам, драго ми jе да ћу поново играти у Токиjу, за коjи ме вежу лиjепе успомене са екипног првенства свиjета. Мислим да имамо шансе, имамо конкурентну и jаку репрезентациjу. Надам се успjеху. Желим да и поjединачно одиграмо добро, покушамо да се приближимо врху. Имамо квалитет, надам се наjбољем – преноси МИНА изјаву Бакића.

Предсjедник Параолимпиjског комитета, Игор Томић казао jе да jе пласман Бакића у Токио jош jедан велики успjех црногорског параолимпизма.

У Токиjу ћемо имати рекордан броj спортиста, а по први пут ћемо се представити и у екипном диjелу Игара са бриљантном и веома конкурентном екипом Филип Радовић и Лука Бакић. Честитам и стручном штабу, на челу са Николаеом Лупулескуом, за кога сам сигуран да ће и у Токиjу знати да искуjе jош jедан сjаjан резултат. Поносан сам на црногорске параолимпиjце – рекао jе Томић.

Први човјек Параолимпијског комитета је подсјетио да ће Црну Гору у Токиjу, осим стонотенисера, представљати и двоjе атлетичара, Милош Спаић и Мариjана Горановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:34