Vjeruju u bolje dane / -FOTO: S. STARčEVIč
22/09/2023 u 14:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Katarina Bulatović: Tražim strpljenje za djevojke i stručni štab

Prve bodove u Ligi šampiona ove sezone "plave" će tražiti u nedjelju protiv Savehofa, koji je takođe poražen u prva dva kola

Dva poraza na startu Lige šampiona, od kojih je prošlonedjeljni u Odenzeu bio jedan od najtežih u istoriji teško je pao svima u ŽRK Budućnost Bemaks. Bridjeli su od šamara obrazi izabranicama Bojane Popović, jer dvostruki prvak Evrope ne smije da se igra sa ugledom. Ipak, svi u klubu vjeruju u bolje dane i traže i strpljenje, na čelu sa sportskom direktoricom Katarinom Bulatović.

- Rezultati nijesu očekivani, ali čvrsto stojimo iza rukometašica koje smo angažovali. Vjerujemo u bolja izdanja, jer rezultati se ne prave preko noći. Tražim strpljenje za djevojke i stručni štab, ne treba da su na stubu srama poslije dva poraza. Doveli smo igračice za koje smo računali da su pojačanja, a ispostavilo se da nijesu došle fizičke spremne. Nijesmo mogli da računamo na njih ni na pripremnim utakmicama - rekla je Bulatović na konferenciji za novinare i naglasila da klub želi da pruži šansu djevojkama i stručnom štabu.

Prve bodove u Ligi šampiona ove sezone "plave" će tražiti u nedjelju protiv Savehofa, koji je takođe poražen u prva dva kola.

- Savehof ima mladu, ali izuzetno kvalitetrnu i agresivnu ekipu. To treba da iskoristimo i na to odgovorimo još agresivnije. Moramo biti strpljive, koncentrisane svih 60 minuta, u napadu moramo odigrati pametno i čekati pravu šansu - rekla je lijevo krilo Nađa Kadović

Govoreći o startu nove sezone Lige šampiona, istakla je da su mnogo naučile iz poraza u prva dva kola.

- Znamo gdje je problem, imale smo prevelika očekivanja. Protiv Savehofa ulazimo opušteno, ali sa ogromnom željom. Konačno je došlo vrijeme za prva dva boda - rekla je Kadović.

Golmanka Armel Atingre kazala je da je Budućnost loše počela sezonu, ali da vjeruje da ekipa može mnogo bolje.

- Moramo odigrati hrabrije, koncentrisanije, da damo svoj maksimum u svakom trenutku. Moramo igrati strpljivo i disciplinovano. Savehof ima mladu ekipu, ali izuzetno talentovanu. Igraju agresivno, sa puno trčanja - rekla je Atingre.

Susret se igra u nedjelju u 14 sati.

 

Saradnja sa tri crnogorska kluba

Katarina Bulatović je ozvaničila saradnju sa tri crnogorska kluba - Trebjesom iz Nikšića, Jedinstvom iz BIjelog Polja i Podgoricom 2013.

- Kompanija Bemaks obezbijedila je sredstva za te klubove, da budu naša baza. Želja nam je da omasovimo rukomet, da im stvorimo uslove da se bave rukometom, da jednog dana budu dio Budućnosti i crnogorske reprezentacije - rekla je Bulatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 00:15