Bojana Popović / Lazar Ružić
15/09/2024 u 16:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Promašili smo veliki broj zicera, kada ne krene dobro nema ni energije

Šefica stručnog štaba Budućnosti Bojana Popovič smatra de je ekipa protiv Bresta promašila veliki broj zicera, naročito sa krilnih pozicija, što je jedan od ključnih razloga ubjedljivog poraza (35:22) u drugom kolu EHF Lige šampiona.

Popović ističe da nije bilo lako stvoriti takve situacije, ali da su golmanke Bresta branile šuteve, što je podiglo samopouzdanje protivnika.

- Nije problem samo mala rotacija, promašili smo mnogo situacija sa krila, odnosno 12 zicera. Izgledalo je kao da su igračice potpuno blokirane, a znamo da nije lako stvoriti tako dobre situacije. Na sredini nije moguće stvoriti takve situacije i tako je uvijek kod francuskih timova. Golmanke Bresta su branile šuteve sa krilnih pozicija, to im je podiglo samopouzdanje, dok je nas uvelo u potpuno drugačiji ritam. Igračice jednostavno nijesu imale nijedan kvalitetan duel u odbrani, osim Klare Monti Danijelson, nedostajo je energije u tom segmentu. Teško je pričati poslije utakmice u kojoj sam u jednom trenutku osjetila da igračice gube samopouzdanje - kazala je Popović.

Nakon što se Brest odlijepio ekipa nije imala ni reakciju, ni energiju, a izostao je i borbeni duh.

- To je dio koji prati mlađe ekipe koje kada ne krene nešto, jednostavno ostanu bez energije. Kada se nešto dobro ne desi nema ni energije. Kada se nešto lijepo dešava u životu i kada legne plata onda dolazi energija. Tako i one kada daju golove dolazi energija. Energija je povezana sa dobrim osjećajem ne terenu, ali dešava se to ne samo nama nego i iskusnijim i jačim ekipama. Još više mi je krivo, kada igračice izgube "jedan na jedan" duel, jer su opterećene nekom prethodnom situacijom. Sve je to proces i kvalitet na kraju krajeva - istakla je Popović.

Utakmica će se pamtiti i po debiju 17-godišnje Nine Ramusović u Ligi šampiona - sa tri gola pokazala je zbog čega je jedan od najvećih talenata crnogorskog rukometa.

- Srećna sam što sam danas bila ovdje i što mi je trener ukazao šansu da igram u Ligi šampiona. Nastaviću da se trudim i borim. Prvi put sam igrala u Ligi šampiona protiv igračica koje su znatno iskusnije od mene, ne mogu da opišem koliko sam srećna - kazala je Ramusović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 20:58