Најбољи појединци / - фото: ПОК
25/09/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спаић и Горановићева најбољи на државном првенству у параатлетици

Шампионат у Подгорици окупио 20 такмичара

Милош Спаић и Мариjана Горановић наjбољи су појединци 51. првенства Црне Горе у атлетици за особе са инвалидитетом, који је окупио 20 такмичара.

Спаић jе у бацању кугле у споjеним категориjама 11, 13, 40 и 41, побиjедио хицем од 10 метара и 75 центиметара.

Одмарао сам десетак дана послиjе Токиjа, jер су ме Параолимпиjске игре исцрпjеле емотивно. Задовољан сам резултатом, посебно што jе остварен на краjу сезоне. То jе званично моj други резултат сезоне – казао jе Спаић.

Као другопласирани завршио jе Ермин Слаковић, хицем од 6,37 метара.

Горановић jе у класи Ф41 до трофеjа дошла хицем од 6,64 метра.

Маријана је славила и у бацању диска хицем од 20,55 метара.

Задовољна сам трофеjом, посебно што долази након лошиjих резултата у Токиjу. Драго ми jе што сам побиjедила на мjесту одакле jе кренула наша параолимпиjски прича. Поносна сам што сам оправдала своjа и очекивања наjближих – рекла jе Горановић.

Наjбољи дискаш шампионата jе Никола Николић, хицем од 32 метра.

Другопласирани jе био Мирнес Рамовић (26,78), док jе трећи био Ермин Слаковић (15,28).

У бацању копља у споjеним категориjама 34, 54, 55, 56 и 57, славио jе Радмило Баранин, хицем од 19,48 метара.

Као другопласирани завршио jе Владан Николић (17,25), док jе треће мjесто припало Неџаду Пепићу (13,19).

Баранин, европски првак из Гросета 2016. године, славио jе и у бацању кугле са резултатом 8,46 метара, испред Николића (6,65) и Пепића (6,57).

У женскоj конкуренциjи у бацању диска наjбоља jе била Маjа Раjковић, бронзана са овогодишњег првенства Европе, са резултатом 12,41 метара.

Резултат Горановић по таблицама био jе наjбољи. Раjковић jе добро бацала и остварила резултат коjи jе бољи него у Бидгошћу. Спаић jе био на нивоу овогодишњих резултата, можемо бити задовољни и са Николићем, јер је мање тренирао диск. Баранин ниjе у тренажном процесу, тако да су његови реултати задовољаваjући – казао је тренер репрезентације Црне Горе, Вељко Чегар.

Првенство су, под покровитељством Управе за спорт и младе, организовали Савез слиjепих Црне Горе и Параолимпиjски комитет, уз техничку подршку Атлетског клуба ОСИ Вихор из Подгорице.

–  Шампионат у Ресурсном центру за дjецу и младе Подгорица организован jе оквиру Европске недjеље спорта, чиjи су основни циљеви усмjерени на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на стартост, физичку спремност или било коjу другу карактеристику поjединца, као и на едукациjу грађана о здравом начину живота. Трофеjе наjбољим такмичарима шампионата уручила jе директорица Ресурсног центра за дjецу и младе Подгорица, Биљана Петровић. У оквиру манифестациjе одржана jе и промоциjа књиге Параатлетика у Црноj Гори, публицисте Зорана Полексића, на коjоj су поред аутора говорили и први црногорски параолимпиjац Саво Благоjевић и трофеjни тренер атлетске параолимпиjске репрезентациjе Црне Горе Вељко Чегар – навели су из Параолимпијског комитета Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:31