FOTO: Tužilaštvo Srbije / - BELIVUK I MILJKOVIć
12/07/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Belivuk: Ja tvrdim da nikakvih otmica i ubistava nije bilo, pa nemam šta da pričam

Veljko Belivuk, jedan od optuženih za svirepa ubistva i izrvšenje više teških krivičnih djela, kazao je pred sudom u Beogradu da trvdi da nikakvih ubistava i otmica nije bilo.

Podsjetimo, suđenje je zbog izmjene u sastavu sudskog vijeća krenulo iznova, a u ponedeljak nije održano jer se svjedok saradnik Srđan Lalić zbog bolesti nije pojavio u sudnici, piše Kurir.rs.

Belivuk o "SKY" optužnici: Crna Gora ne poštuje Evropski sud, Spajić tvrdi da idete u EU

Belivuk: Ja tvrdim da nikakvih otmica i ubistava nije bilo, pa nemam šta da pričam o tome.

U svojoj odbrani Belivuk je nastavio da govori o aplikaciji Skaj, tvrdeći da su fotografije žrtava iz tajne prostorije u Ritopeku, koje su prama tužilaštvu dostavljene putem međunardone pravne pomoći, fotošopirane i montirane.

Belivuk: To je montiran, fotošopiran materijal. Da su fotografije fotošopirane i montirane dokazuje recimo slika za koju kažu da je neki Nikola Mitić. Svjedok saradnik kaže da su mu lisice bile vezane iza leđa, a na slici su mu ruke napred. Zaboravili su da ih fotošopiraju iza leđa.

I za glasovne poruke koje su pribavljene dešifrovanjem Skaj aplikacije, optuženi Belivuk je naveo da su montirane.

Belivuk: I kad mi na to ukažemo, Lalić skoči i viče "učiteljice znam ja, učiteljice znam ja".

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

"Mi nismo nikakvi narko-bosovi"

Belivuk se potom u odbrani osvrnuo na dio optužnice koji se odnosi na trgovinu drogom, tvrdeći da oni nisu nikakvi narko-bosovi.

Belivuk: Tužioc pokušavaju da dokažu da smo mi neki narko bosovi, a nađene su dvije kesice sa 0,70 grama kokaina na stadionu Partizana, pa to nije ni za ličnu upotrebu. Mi jesmo boravili u bašti restorana, ja kad sam doveden na pretres, to je već stajalo tamo a nalazilo se na 200 ili 300 metara od mesta gdje sam ikada sjedeo. A bioloških tragova nema, naših. Možemo samo da zaključimo da ta droga ne pripada nama. Evo prije nekoliko dana je pronađena droga u Bijeloj kući, pa niko nije optužio predsjednika Amerike da je njegova.

Belivuk tvrdi da su dokazu u kući u Ritopeku "podmetnuti"

Belivuk je nastavio je da govori o uviđaju u kući u Ritopeku, u kojoj su prema navodima optužnice, ubijene žrtve, tvrdeći da dokazi nisu zakonito prikupljeni i da su "podmetnuti".

Belivuk: Vidjeli smo da je pečat sa kuće u Livadicama skidan pošto je ona zapečećenja, tužilac je rekao da su to pripadnici MUP-a. Znači, neko je kontaminirao to mjesto, i ono što je prikupljeno ne može da se koristi kao dokaz. Kuća je zapečaćena 5. februara 2021., a posle toga pečat skinut, kopa se dvorište, demontiraju se police, kamioni dolaze skoro svakodnevno a ništa nisu odnosili, onda su nešto donosili. A šta su donosili, možemo da vidimo danas. Neko mi je rekao "Veljko ovo je drugačiji predmet, treba hrabrost sudijama. U kući u Surduku je rađen pretres, znate šta je nađeno, krompir, nula.

Belivuk je tokom iznošenja odbrane izjavio i da se DNK lako nanosi i da može da se "podmetne", pokušavajući da objasni da je dokaz za to takozvano ubistvo na šinama za koje su on i Marko Miljković oslobođeni.

Belivuk: Vi ste nova predsjednica veća, sigurno ste do sada 100 puta čuli u praksi da okrivljeni kaže "nije moj DNK podmetnut mi je" i sigurno ste se privatno smejali. Ali tu smo sada Miljković i ja. U krivičnoj prijavi za ubistvo Vlastimira Miloševića da je nađen moj DNK na vratima ali se srećom pojavila dr Milica Keckarević koja je rekla da je "pogrešno razumjela, da je to rekla na osnovu informacije od policije" i da moj DNK nije nađen. Miljković i ja smo pravosnažno oslobođeni, dr Milica Keckarević je iskaz dala pod zakletvom, dakle imamo dokaz da policija podmeće od 2017. i izmišlja dokaze.

Opširnije OVDJE.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 04:41