Слободан Милошевић / - Принтскрин
31/08/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Када је Слободан Милошевић гостовао код Лери Кинга: Због овога устајем у овај некрштени сат?

С обзиром на временску разлику, укључење Милошевића из Београда у поменуту емисију било је иза поноћи, а како се све одвијало Спироу пише у мемоарима "Пут у Дејтон у потрази за миром

Чувени амерички телевизијски водитељ Лери Кинг преминуо је почетком године, а у мемоарима које је управо објавио Крис Спироу, амерички политичар и некадашњи саветник делегације СРЈ у Дејтону, откривено је како је договорено и реализовано гостовање бившег југословенског предсједника Слободана Милошевића крајем децембра 1994. у чувеној Кинговој емисији

Управо је Спироу био тај који је убиједио Милошевића да гостује у емисији "Лери Кинг лајв" на CNN.

Колико је то било тешко најбоље се види из реченице коју је упутио тадашњем социјалисти и амбасадору Милану Милутуновићу - Милане, било је јебено лакше довести председника Картера у Београд, него навести предсједника Милошевића да гостује код Лерија Кинга - рекао је.

С обзиром на временску разлику, укључење Милошевића из Београда у поменуту емисију било је иза поноћи, а како се све одвијало Спироу пише у мемоарима "Пут у Дејтон у потрази за миром".

- У 02.15 био сам у кабинету председника Милошевића. Пет минута касније, предсjедник Милошевић је стигао. "Здраво Крис, друже мој. За ово све си ти крив, знаш. Што ме дижу у овај некрштени сат да бих гостовао у блесавом шоу Лерија Кинга", рекао је предсједник Милошевић са полуосмјехом глуве ноћи. "Само се ви и даље смијешите, господине председниче. За пола сата свет ће вас гледати док причате своју страну приче. А ви имате добру причу да испричате - рекао сам предсједнику Милошевићу, са осмјехом иза којег се крило да-само-знате-кроз-шта-сам-ја-све-прошао-да-бих-вас-овдје-видео - написао је Спироу у мемоарима и додао:

- Предсједник Милошевић је у свој кабинет позвао мене, хаџи Драгана Антића, издавача најтиражнијих новина у Србији и генералног директора "Политике", Милорада Вучелића, једног од лидера највеће странке у Скупштини Србије, који је уједно и генерални директор српске телевизије, и амбасадора Милутиновића.

Разговарали смо о емисији "Лери Кинг лајв" током 20 минута. Одрадио сам "тренинг" са предсједником Милошевићем о стандардном понашању приликом појављивања на америчкој телевизији.

Нагласио сам му да буде смирен,као што увијек и јесте, да буде директан, као што увијек и јесте, и да гледа директно у камеру.

Закључак Спироуа јесте да је Милошевић био одличан у емисији, а Лери Кинг фер, јер како је навео, Милошевић се није кајао што је гостовао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:09