Avio-bomba, Niš / - MUP SRBIJE
21/04/2024 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Niš: U toku akcija uništavanja avio-bombe, evakuisano 1.300 ljudi

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dijela naselja Stevan Sinđelić uspješno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

- Evakuacija dijela naselja Stevan Sinđelić je uspješno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge faze ove akcije, neutralizacija bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbjednu lokaciju gdje će biti uništena, rekao je Čaušić.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smješteno u prostorije koje je obezbijedio grad Niš, a 17 je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je omogućena, navodi se u saopštenju MUP-a.

image

Avio-bomba, Niš

- MUP SRBIJE

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odjeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je riječ o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Od napada NATO-a na SRJ 25 godina: Zločine pamtiti, žrtava se sjećati

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Istakavši da je riječ o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, Čaušić je naglasio da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom uz zatvorene ulice trase kojom će se provoziti biti premještena na bezbjednu lokaciju van grada Niša, gdje će biti uništena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:58