Боровинић Бојовић / Фото: Бојана Ћупић
03/06/2021 u 11:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аутобус са вакцинама стигао у село Прошћење, министарка надзирала имунизацију

Боровинић Бојовић најавила да ће се ријешити проблем са амбулантом

Аутобус са вакцинама био је на располагању јуче мјештанима Прошћења, код Мојковца, а вакцинацију је надзирала и министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић. 

У овом селу уз Тару живи око 570 људи, а министарка је казала да је задовољна што сви мјештани разумију значај вакцинације.

- Чак сам информисана да је већи број мјештана претходно вакцинисан у Мојковцу - казала је Боровинић Бојовић.

Обилазак Прошћења био је користан из још једног разлога, пошто су мјештани скренули пажњу да њихова амбуланта од раније не ради, па за сваки одлазак до љекара мора да се путује 10 километара у једном правцу, колико им треба до града.

image
Фото: Бојана Ћупић

- У непосредној близини школе коју похађа око 50 ђака, налази се амбуланта која тренутно, нажалост, није у функцији, али у договору са мјештанима и са доктором Данилом Јокићем из ДЗ Подгорица и доктором Зејаком из Дома здравља Мојковац, учинићемо све да ову амбуланту поново вратимо на кориштење њеним мјештанима - најавила је министарка здравља.

Она је напоменула да је промотер живота на селу, јер и сама живи у једном.

- Сматрам да су црногорска села најљепша села на свијету и да треба сви да се потрудимо да им се вратимо - нагласила је Боровинић Бојовић.

image
Фото: Бојана Ћупић

Осим професионално, масовна имунизација у Прошћењу је и лично охрабрила координатора тимова за вакцинацију Данила Јокића, иначе директора подгоричког Дома здравља.

- И ја сам дијете из овог села, волим село и драго ми је што смо овдј затекли мноштво грађана који приступају процесу имунизације. Мислим да је ово добра порука за сва села у Црној Гори. Апелујем још једном, као у овом мом селу гдје смо данас, да сва села живе на исти начин. Вакцинација не боли, продужава живот грађанима и надам се да ће се што више грађана одазвати одазвати имунизациј -  очекује Јокић.

Из Министарства здравља подсјећају да су мобилни вакцинални пунктови данас од 13.30 до 15.30 код Дома у МЗ Црвљевине, од 16 до 17 часова код школе у МЗ Доње Заостро, а од 17.30 до 20 часова на градском тргу код Општине.

Грађани се у петак у аутобусу могу вакцинисати код школе у МЗ Лубнице у периоду од осам до десет часова, затим у МЗ Виницка од 11.30 до 12.30 и од 13 часова до 14.30 код школе у МЗ Шекулар.

У недјељу од осам до десет часова вакцинални аутобус биће доступан грађанима на Полици – код школе, од 10.30 до 12.30 у општини Петњица, а од 13 до 14 сати у МЗ Дапсиће, код школе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:39