/ -Бијело Поље, извор: Википедија
09/10/2021 u 06:43 h
Milan Sekulović, Milovan Novović, Darko JovovićMilan Sekulović, Milovan Novović, Darko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајку о уложених 1,7 милијарди у сјевер грађани не виде

Појашњава се да су наjвећа улагања реализована "у оквиру одрживог раста у вриjедности од 1,9 милиjарди, затим паметног раста око 1,6 милиjарди, док jе у инклузиван раст уложено непуне 0,3 милиjарде"

У сјевер Црне Горе у периоду од 2015. до краја 2020. године уложено је 1,7 милијарди еура, дупло више него у приморски регион, гдје су ивестиције износиле 717,7 милиона, док су за средишњу регију потрошене 1,2 милијарде. То су подаци из извјештаја о реализацији Стратегиjе регионалног развоjа 2014–2020, који је усвојила Влада, а у том документу, који се односи на рад бивше власти, констатује се да је била планирана реализациjа проjеката, програма и активности укупне вриjедности 4,7 милиjарди еура, од чега jе реализовано 3,7 милиjарди.

Појашњава се да су наjвећа улагања реализована "у оквиру одрживог раста у вриjедности од 1,9 милиjарди, затим паметног раста око 1,6 милиjарди, док jе у инклузиван раст уложено непуне 0,3 милиjарде". Када jе у питању структура улагања по приоритетним областима, наjвећа улагања реализована су у области саобраћаjне инфраструктуре, затим у области конкурентности и иновациjа и енергетике.

У извјештају о стратегији прецизира се да се на сјеверу највише улагало у саобраћај, пољопривреду, животну средину и енергетику, у средишњем региону у конкурентност и иновациjе, развоj туризма и валоризациjу културне баштине, те прерађивачку индустриjу.

ЧИТАЈТЕ ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ ДНЕВНЕ НОВИНЕ ДАН...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:37