Душко Бјелица / -Ректорат УЦГ
21/11/2021 u 17:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелица: Рјешење наручио ректор Божовић, уложићу приговор

Према његовим ријечима, рјешење је објављено на веб страници УЦГ, иако оно није коначно.

Рјешење које је донио Етички одбор Универзитета Црне Горе (УЦГ) је правно неосновано и наручено је од ректора универзитета Црне Горе (УЦГ) Владимира Божовића, казао је универзитетски професор Душко Бјелица.

Етички одбор, поступајући по предлогу ЦГО-а, утврдио је да је Бјелица повриједио 16 одредби Етичког кодекса.

Бјелица је, у реаговању достављеном медијима, навео да је ЦГО Етичком одбору против њега поднио Предлог за утврђивање кршења академског интегритета, који је “давно наручен” од ректора УЦГ Владимира Божовића.

- Етички одбор није имао законског основа за покретање овог поступка за утврђивање кршења академског интегритета, јер је два пута одлучивао о истом предлогу наведене НВО -  рекао је он.

Бјелица искоришћавао студенте, тражио да га у својим радовима цитирају

Бјелица је навео да је рјешење које је донио Етички одбор, наручено од Божовића, којим је утврдио његову одговорност за кршење академског интегритета, иако ни за један од навода нема правних основа.

Он је казао да правних основа нема у наведеним члановима Етичког кодекса УЦГ, као ни у приложеним доказима нема правног основа.

- Као ни правно ваљаних доказа за нетачне тврдње да сам прекршио академски интегритет, нити угрозио јавни интерес било којом мојом радњом према студентима, у складу са Етичким кодексом УЦГ - додао је Бјелица.

Према његовим ријечима, рјешење је објављено на веб страници УЦГ, иако оно није коначно.

 - Односно није одлучено о мом будућем приговору на овакво незаконито рјешење по унапријед монтираном и нарученом процесу - казао је он

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:54