Зоја Бољанић Лаловић / - фото: Портал РТЦГ
20/07/2021 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић Лаловић: Нарушен наш професионални интегритет

Она jе навела да су сва рjешења о разрjешењу директора типска

Доскорашња директорица подгоричке Гимназиjе “Слободан Шкеровић” и чланица Униjе директора школа Црне Горе Зоjа Боjанић Лаловић каже да она, али ни други смиjењени директори школа, ниjесу добили понуде за даље радне ангажмане икао су, како додаjе, то заслужили.

– За сада немамо сазнања да jе било коме нешто понуђено, тако да наше колеге су jедино чекале пошту и немаjу за сада никакве понуде, ево видjећемо за наредни период, сигурно да имаjу права у складу са Законом о раду коjа ће и искористити – поручила jе Боjанић Лаловић, за ТВЦГ.

Боjанић Лаловић поручуjу да ниjесу спорна разрjешења jер jе, како каже, то jе било и предвиђено законом и на то су били спремни.

– Споран jе начин на коjи се ми данас у jавности представљамо, гдjе се не урушава само наш професионални интегритет, већ и наш људски профил, кроз различите квалификациjе и кроз представљање директора, као политичких воjника коjи су искључиво радили за интересе партиjа за чиjе су се програме опредjелили. Сматрамо да jе то право сваког мислећег човjека да има своj политички став, али никако не подржавамо то да нас због тог става жигошу као људе, jер мислим да jе овдjе приjе свега, угрожен човjек – навела jе Боjанић Лаловић, гостуjући у Дневнику ТВЦГ.

Она jе навела да су сва рjешења о разрjешењу директора типска. Сматра и да су доскорашњи директори заслужили понуде за даља ангажовања у просвjети. 

Поновила jе и да су директори приjе разрjешења започели процедуре за формирање школских одбора.

– Већина нас готово сви коjи смо добили рjешења ових дана смо започели ту законску процедуру. Не споримо да смо можда и погријешили, ево видjећемо, провjерићемо и видjети мишљење и других правика – наводи Боjанић Лаловић и додаjе да то не чине због жеље да се врате на позициjе директора, већ то раде због професионалног односа.

– Ово jе jедан тежак период за све директоре и због медиjског притиска и атмосфере, зато jе битно да не заборавимо да jе риjеч о просвjетним радницима, да то ниjесу функциjе већ су то људи коjи су своj радни виjек посвиjетили ученицима са наjбољим намjерама – поручила jе Боjанић Лаловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:17