/ Фото: Срђан Бољевић
26/05/2021 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС: Осуђуjемо приjетње упућене Шуковићу, Секуловић бесмислено ћути

То само острашћени поjединци, коjих jе све више, наводе из ове опозиционе партије

Демократска партиjа социjалиста осудила је напад на новинаре Драгана Бурсаћа и Дарка Шуковића.

Како су казали из ове опозиционе партије, пријетњама се жели утицати на даље дjеловање ових новинара у критичком сагледавању алармантне друштвено-политичке климе коjу jе креирала актуелна власт у Црноj Гори, казали су из партије.

Из ДПС-а су казали да их дубоко забрињаваjу, али више не чуде приjетње насиљем упућене новинарима и медиjским кућама.

- То само острашћени поjединци, коjих jе све више, слиjеде примjере коjе им даjе власт, од прислушкивања и застрашивања новинара, до експерата коjи вриjеђаjу и прогоне новинаре током обављања радних задатака. Оправдано се прибоjавамо да би случаjева какви се данас дешаваjу господину Бурсаћу, Шуковићу и "Антени М" ускоро могло бити све више. И сам могући повод приjетњи jе знаковит - jер, и Бурсаћ и Шуковић постали су мета када су на "Антени М" обjављене њихове реакциjе поводом скандалозне посjете премиjера Кривокапића Бања Луци – наводи се у саопштењу.

Навели су да је флоскула "и ти си на списку", употриjебљена у jедноj од приjетећих порука, а да се већ одомаћила у вокабулару, не само присталица, већ и поjединих функционера тренутне власти.

- Док министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и даље ради оно што му jедино иде од руке - ћути, бесмислено jе уопште и позивати власт да ради своj посао и откриjе ко стоjи иза наjновиjег у низу покушаjа застрашивања новинара чиjи jе jедини гриjех у томе што - промишљаjу критички. Нажалост, у тоj Влади данас ћуте и многи доjучерашњи новинари. Ћути и добар дио цивилног сектора. А о свему ћуте и поjедини медиjи. Знамо да онима против коjих jе овог пута покренута хаjка не морамо поручивати да наставе да се баве своjим послом. Jер, бивали су они до данас суочени и са много озбиљниjим насртаjима и приjетњама. Тек ћемо им поручити да наставе са радом у интересу слободе и разгртања мрака коjи, под сваку циjену, над црногорском медиjском сценом жели успоставити актуелна власт – навели су из партије.

Додали су да им приjетње, ни организоване хаjке, ни прислушкивања неће им помоћи.

- Грађанска идеjа jача jе од тога, а на путу до њене побjеде од нарочитог jе значаjа слобода медиjа - посебно оних коjи не пристаjу да буду потлачени и подређени владаjућоj већини- закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:53