DPS / - DPS
31/08/2024 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS:Tužilaštvo namjerno žmuri na rad Savjeta RTCG

Iz DPS-a su kazali da "u ovoj državi se već četiri godine svaka procedura izbora svodi na vještinu manipulacije i pokušaj zaobilaženja zakona, u kojoj je najvažnije da neko nekog prevari i ostvari politički uticaj tamo gdje ne bi smio da bude prisutan".

Zirojević: Savjet RTCG-a poprima obrise OKG-a

- Zato ne čudi da se izbor za prvog čovjeka RTCG sveo na ovo čemu danas svjedočimo – netransparentan proces, pravni brlog u kome se silom, političkom moći i uticajem pokušava nametnuti rješenje za direktora Javnog servisa. Pod ovom vlašću, koja tako lijepo već četiri godine „osvježava“ sve institucije, svaka stvar se svodi na izigravanje zakona i logike, pa tako i procedura izbora direktora RTCG- navode iz DPS-a.

Kako su saopštili, jasno je da je vlast planirala da ovako izgleda ovaj proces.

- Kao što je jasno da su se institucije a prije svega tužilaštvo namjerno pravili da ne vide ono što se mjesecima dešava u Savjetu RTCG, koji je politički postavljen da bude produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a. Vjerujemo da će profesionalno tužilaštvo, kad padom ove vlasti bude uspostavljeno, ispitati sva nepočinstva i prevare kojima su sve tri vlade, od 2020. uništavale i unižavale institucije – od policije do Javnog servisa-navode iz DPS-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 22:00