Бечић и Лукшић / - IGOR SLJIVANCANIN
24/06/2021 u 12:25 h
Mitar RakčevićMitar Rakčević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дроном снимали рекламу или Бечића и Вукшића

Приведени младићи су испричали да су снимали рекламу за једну познату подгоричку грађевинску фирму. Полиција је контактирала представнике фирме који су потврдили ту причу, а власник је полицији саопштио да је јуче купио дрон и да су хтјели да га испробају Њих су пријавили припадници обезбјеђења предсједника Скупштине пошто су уочили да дроном снимају зграду и станове Вукшића и Бечића

Подгоричка полиција ухапсила је једног црногорског и два страна држављанина, које су затекли испред зграде у којој живе предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић и директор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић. Њих су пријавили припадници обезбјеђења предсједника Скупштине пошто су уочили да дроном снимају зграду и станове Вукшића и Бечића. О томе су обавијестили подгоричку полицију која је брзо стигла на лице мјеста и ухапсила осумњичене. Према сазнањима "Дана" ухапшени младићи су током саслушања у полицији тврдили да нијесу знали да у згради живе штићене личности. Испричали су да су снимали рекламу за једну познату подгоричку грађевинску фирму. Полиција је контактирала представнике те фирме који су потврдили причу ухапшених младића. Причу је потврдио и власник фирме који је полицији саопштио да је јуче купио дрон и да су хтјели да га пробају.

Пријећено и сину премијера

Службеници Центра безбjедности Подгорица ухапсили су недавно В.З. из Подгорице због сумње да jе угрозио сигурност сина предсjедника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.

Налог за хапшење издала је дежурни тужилац Основног државног тужилаштва у Подгорици Jелена Протић.

Из прикупљених доказа и обавjештења произилази да jе осумњичени, телефонским путем послао оштећеном поруку приjетеће садржине, "коjа jе код њега изазвала осjећаj страха и угрожености".

Из полиције су за "Дан" саопштили да ће провјерити ове наводе.

У моменту док су младићи снимали дроном станове Бечић није био у згради.

"Дан" сазнаје да младићи који су уприведени нису познати одраније полицији нити имају досије, те да је међу њима био и један младић из Спужа који се одавно бави рачунарима и техником. Међутим, ни он није познат по извршењу било којег кривичног дјела у ранијем периоду. Без обзира на ове чињенице, директор Управе полиције Зоран Брђанин затражио је и од шефа одјељења за борбу против организованог криминала Дејана Кнежевића и помоћника Милоша Ракоњца да детаљно испитају овај случај.

"Полиција је о свему обавјестила и надлежног тужиоца којем ће прослиједити списе предмета. Изузети су снимци из дрона и биће упућени на вјештачење како би се утврдило шта је био фокус снимања

Полиција је о свему обавијестила и надлежног тужиоца којем ће прослиједити списе предмета. Изузети су снимци из дрона и биће упућени на вјештачење како би се утврдило шта је био фокус снимања. До закључења овог броја нашег листа, младићи су били и даље у полицијским просторијама.

И раније је било пријава пријетњи највишим државним функционерима, а након прикупљања потребних обавjештења оциjењено је да нема основа за предузимање кривичног гоњења против било ког лица за било коjе кривично дjело за коjе се гони по службеноj дужности

Спорни коментар обjављен jе и у децембру прошле године. У том коментару потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу jе поручено да ће бити заклан уколико настави "дружбу", односно преговоре и сарадњу са "четницима".

Абазовићу су стизале пријетње и са других адреса. Недавно је добио појачану пратњу јер је процијењено да му је безбједност додатно угрожена након хапшења вођа "кавачког клана".

М.В.РАКЧЕВИЋ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:44