Dukaj sa ambasadorkom Slovenije / - MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
11/03/2024 u 15:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj sa ambasadorkom Slovenije: Saradnja dvije države u oblasti javne uprave i digitalizacije primjer za region

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je tokom današnjeg sastanka ambasadorku Slovenije u Crnoj Gori, Bernardu Gradišnik upoznao sa prioritetima u radu resora kojim rukovodi i ukazao da su slovenačka iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom.

- Posvećeni smo stvaranje efikasne, servisno opredjeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad, kazao je ministar Dukaj.

Dukaj je istakao da samo profesionalna javna uprava, koja pruža kvalitetne usluge građanima i privredi, može ispuniti sve neophodne kriterijume i kapacitete koji su nam potrebni na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji. 

Ambasadorka Gradišnik je istakla da Slovenija snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU i na svim nivoima pružiće političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU. Pri tom je naglasila aktivnu saradnju sa CEF-om i slovenačkim ekspertima.

Na sastanku je ocijenjeno da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose i pozdravili su osnivanje zajedničkog Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C), te istakli da postoji prostor nastavak i produbljivanje saradnje, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata u oblasti reforme javne uprave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:14