Мило Ђукановић / - Мило Ђукановић
23/11/2021 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Бар је одувијек симбол слободарске и грађанске Црне Горе

Како је додао, захваљујући домаћинском односу локалне управе у Бару, која у континуитету на квалиетан начин спроводи политике развоја општине

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом 24. новембра – Дана општине Бар, предсједнику Душану Раичевићу, предсједници Скупштине општине Милени Божовић, одборницима и свим грађанима Бара уз најбоље жеље за даљи успјешан рад.

 - Бар је одувијек симбол слободарске и грађанске Црне Горе. Њеног миленијумског опстајања. Насљеђе Туђемила, дубоко уткано у црногорску независност, допринос барских родољуба ослободилачкој борби и антифашизму,који овим празником обиљежавамо, као и вишевјековна традиција суживота и толеранције, темељ су европског и грађанског карактера савремене црногорске државе - навео је Ђукановић.

Како је додао, захваљујући домаћинском односу локалне управе у Бару, која у континуитету на квалиетан начин спроводи политике развоја општине, валоризују се његове огромне компаративне предности као приморског и лучког центра, саобраћајног чворишта регионалног и ширег значаја, растуће туристичке дестинације са залеђем до Скадарског језера

- Резултат таквог рада је и значајно инвестиционо интересовање за будуће пројекте у општини Бар. Одговорним односом на државном и локалном нивоу и мудрим избором реномираних инвеститора, обезбиједиће се даљи одрживи развој Бара, чији ће бенефити служити превасходно добру његових грађана и економском снажењу Црне Горе. Синергија остварења динамичног напретка и очувања вриједности мултикултуралног и мултиконфесионалног друштва, на примјеру Бара, путоказ је за све оне који Црну Гору данас, нажалост, не виде кроз визуру модерне грађанске државе - закључује се у честитци Ђукановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:55