/ - фото: Кабинет предсједника
15/04/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић упутио честитку поводом јеврејског вјерског празника Песаха

У данима вашег великог празника, милиони широм свијета црпе инспирацију из примјера Јевреја, који су сачували своја вјеровања, своју културу и своје достојанство током бруталног периода ропства и Холокауста, навео је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом јеврејског вјерског празника Песаха, предсједници Јеврејске заједнице Црне Горе Нини Офнер Бокан, свим припадницима Јеврејске заједнице у Црној Гори и јеврејском народу.

- У данима вашег великог празника, милиони широм свијета црпе инспирацију из примјера Јевреја, који су сачували своја вјеровања, своју културу и своје достојанство током бруталног периода ропства и Холокауста. Песах је још једна прилика да се сви захвалимо за благослове слободе, и да се присјетимо жртве, храбрости и одлучности наших предака опстајању на овим просторима у најтежим периодима наше историје.  Прича о Песаху је прича о превладавању невоља и проналажењу наде. То је прича о признању да су наша властита права повезана с правима других и да нико од нас није слободан док сви не будемо слободни. Ове године Песах има посебно значење. Данас се сјећамо оних којима је још увијек ускраћена слобода. Седерово горко биље и слана вода подсјећају нас на тугу због страдања у Украјини и губитка толиког броја невиних живота, уз охрабрење и увјерење, да ће оно најбоље у људској природи ипак побиједити- навео је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 11:46