Маркети, производња / - фото: УРА
08/06/2021 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурановић: Држава и прехрамбени ланци да помогну домаћем произвођачу да преброди кризу

Свjедочимо томе да су поготово сточари у безизлазноj ситуациjи и да само заjедничка реакциjа надлежних органа, у виду субвенциjа за сточну храну, може дати резултат, наводи Ђурановић

Сезона почиње, а ситуациjа са пандемиjом вирусаковид-19 jе све боља и извjесно jе да ће бити знатно већи броj туриста него прошле године. Због тога морамо поново апеловати на представнике прехрамбене малопродаjе широм Црне Горе, а поготово на наjвеће, да буду солидарни и да помогну домаћем произвођачу да преброди што лакше тежак период коjи траjе готово годину и по дана, саопштио jе члан Главног одбора Грађанског покрета УРА Миодраг Ђурановић.

Према његовим риjечима, стање jе тешко у свим производним гранама, а инпути су сви значаjно скочили у набавци.

– Свjедочимо томе да су поготово сточари у безизлазноj ситуациjи и да само заjедничка реакциjа надлежних органа, у виду субвенциjа за сточну храну (чиjе су циjене знатно скочиле) и малопродаjа могу дати резултат и спасити немали броj породица коjе живе од те дjелатности – казао је Ђурановић.

Наредна четири мjесеца су пресудна за преживљавање многих домаћих произвођача, зато се заjедничким снагама изборимо за очување постоjећих и отварање нових радних мjеста, као и останак новца у Црноj Гори и знатно већи приход од разних врста пореза, наводи Ђурановић.

Он истиче да све то не можемо очекивати уколико не опстану домаће фирме или ако послуjу са губитком.

– Апелуjемо jош jедном на све маркете, а поготово системске, да имаjу слуха и домаћим произвођачима понуде знатно више простора на полицама, да воблерима означе домаће производе, као и да се одрекну диjела марзе и да ставе на акциjу те исте домаће артикле и даjу своj допринос у спашавању домаћег произвођача. Они неће испаштати, а учиниће велику услугу цjелокупноj домаћоj привреди – истиче он.

Будимо солидарни, због заjедничког бољитка, jер само са jаким домаћим произвођачима можемо бити и снажна држава. Солидарност мора бити наша одлика у овим тешким временима, закључио jе Ђурановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:58