Начелник Ђуровић присуствовао вјежби / - фото: ПРИНТСКРИН
23/09/2021 u 08:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић присуствовао приказу способности jединица Војске Црне Горе

Начелник jе истакао да jе врло задовољан приказаним знањем и вjештинама припадника Воjске, истакавши да само заjедничким, координисаним, дjеловањем могу остварити своj пуни потенциjал

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, његов замjеник, пуковник Жељко Радуловић и начелници одjељења ГШ присуствовали су приказу способности jединица Воjске Црне Горе, коjим jе крунисано стационарно логоровање и вjежба „Одлучан одговор 21“ на подручjу Пљеваља и Пирлитора, саопштено је из Министарства одбране.

Начелник jе истакао да jе врло задовољан приказаним знањем и вjештинама припадника Воjске, истакавши да само заjедничким, координисаним, дjеловањем могу остварити своj пуни потенциjал.

– Поносан сам што Воjска Црне Горе има тако храбре и професионалне припаднике. Непрестано ћемо се усавршавати и обучавати, провjераваjући своjа знања и вjештине кроз овакве активности, како би што боље чували безбjедност Црне Горе и њених грађана – казао jе он.

На приказу jе, између осталог, демонстрирано разбиjање „противничке“ групе уз учешће лакооклопних возила J-ЛТВ „Осхкосх“, упад и чишћење обjекта, ваздушни медицински транспорт хеликоптером Белл 412, као и алпинистичке вjештине пjешадинаца Воjске Црне Горе.

Бригадни генерал Ђуровић jе подсjетио да jе вjежба „Одлучан одговор 21“ била прави тест способности свих њених учесника, а нарочито 1. Пjешадиjског батаљона, jер су његови припадници и команда у реалном времену морали да одговоре низу изазова коjи су постављени пред њих, док су оцjењивачи пратили правилност поступака и процедура.

Он jе похвалио и припаднике Батаљона за борбену подршку, Батаљона за подршку, Ваздухопловства и свих jединица коjе су учествовале у реализациjи логоровања, а затим и на самоj вjежби, боравећи све вриjеме у теренским условима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:57