Flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a operativna za pružanje podrške svim resorima / - MUP
15/07/2024 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a operativna za pružanje podrške svim resorima

Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopšteno je iz resora ministra Danila Šaranovića.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno raspolaže s jednim servisiranim i operativno spremnim avionom za gašenje požara, dva helikoptera i kao i sa pet dronova, važnim za izviđanje požarišta i prevenciju požara - navode iz MUP-a.

Kako ističu, dočekati spremno požarnu sezonu znači učiniti raspoloživim sve ljudske i materijalno-tehničke kapacitete

- Stavljanje u funkciju višenamjenskog helikoptera predstavlja značajnu podršku saobraćajnim patrolama u održavanju povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevim, posebno u toku turističke sezone.

Svjedoci smo gustog saobraćaja usljed velikog prometa putničkih motornih vozila, kako prema jugu, tako i prema sjeveru države, čestih gužvi i nažalost brojnih saobraćajnih nezgoda. Uz adekvatne mjere na drumovima, nadziranje saobraćaja iz vazduha doprinijeće većoj sigurnosti naših građana i turista - saopštili su iz MUP-a.

Policija dobila 75 patrolnih vozila, do kraja sedmice imaće i dva helikoptera

Iz ministarstva su ostakli da nastavljaju sa unapređenjem kapaciteta i opreme kako bi obezbijedili veću sigurnost i zaštitu svim našim građanima i turistima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 00:01