Ministarka porsvete sa predstavnicima Udruženja matematičara / - MPNI
23/10/2024 u 16:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jakšić Stojanović sa Udruženjem matematičara: Afirmacija matematike i njena polularizacija medju učenicima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović, održala je sastanak sa predstavnicima Udruženja matematičara Crne Gore s ciljem afirmacije matematike i njene polularizacije medju učenicima.

Profesori matematike su prezentovali do sada realizovane projekte u ovoj oblasti, a razgovoralo se i o aktivnostima koje treba realizovati u budućnosti. Takođe, bilo je riječi i o ključnim izazovima sa kojima se obrazovni sistem suočava kada su u pitanju kadrovski kapaciteti, kao i realizacija nastave iz matematike.

Jakšić Stojanović: Reforma obrazovnog sistema obuhvatiće niz pitanja i tema

Ministarka Jakšić Stojanović je istakla značaj aktivnosti poput online pripreme učenika za eksternu provjeru znanja na kraju trećeg ciklusa osnovne škole, kao i aktivnosti profesora Marka Bogojevića koji priprema i objavljuje materijale na  platformi YouTube kako bi djeci olakšao pripreme za kontrolne i pismene zadatke.

U znak zahvalnosti profesorima matematike koji su učestvovali u pripremi učenika za polaganje maturskog ispita su uručeni tableti koje je obezbijedila kompanija Five Group i njen vlasnik, Ivan Šoć, koji je, takođe, prisustvovao sastanku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 16:37