евидентирање притужби / фото: UNSPLASH,
03/04/2022 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кампања Буди одговоран: Евидентирано 38 притужби и jедна похвала

Наjвећи броj притужби и ове седмице се односио на неиздавање фискалних рачуна, али и на конзумациjу дуванских производа у затвореном простору и нелегалан рад

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице jе евидентирано 38 притужби али и jедна похвала.

Похвала се односила на кафић Old Town у Никшићу.

Наjвећи броj притужби и ове седмице се односио на неиздавање фискалних рачуна, али и на конзумациjу дуванских производа у затвореном простору и нелегалан рад.

Према евидентираним приjавама фискалне рачуне не издаjу Смарт Мед, Карипуана, пекаре Ас и Гали, брза храна Гурман, Хоме оф Гyрос бy Накy'с и Сицилиjа у Подгорици, продавница Грмеч, маркет Панорама 2 и Градска пивница у Моjковцу, трафика у Будви, кафић Пасаж и Сан Ремо у Никшићу, Цреед Схисха бар у Рожаjама, продавница Воћко у Херцег Новом, кафе Спорт у Пљевљима, ресторан Цвиjо у Бару и бурекџиница Тара на Цетињу.

Грађани су се жалили да се у кафићима Галериjа и Вибес у Никшић конзумираjу дувански производи, да кафићи Колосеум и Гарден у Пљевљима раде без одобрења, да такси Лукс из Никшића нелегално послуjе и крши програм Европа сад, да у подгоричком Соко Гyму запослени ниjесу осигурани, а Водовод Котор запошљавање без конкурса.

Евидентирана jе притужба да власник таксиjа Лукс из Никшића због раниjих приjава провjерава запослене и забрањуjе им да комуницираjу са народом.

Грађани су се жалили на повреду потрошачких права у Окову у Подгорици, због одбиjања да у року од седам дана од куповине замиjене уређаj коjи не ради, као и на рад неименоване фирме коjа одржава улаз у згради у Даниловграду.

Запослени у Средњоj економско-угоститељскоj школи у Бару жалили су се да ниjесу добили накнаду за прековремени рад, а евидентиране су и притужбе на нељубазно особље у Дому здравља у Бару, као и на примање мита у барскоj Болници.

Грађани су се жалили и на канализациjу, смеће, немогућност прилаза плажи у Улцињу и радиоактивне детекторе пожара у Институту Игало.

Кампању Буди одговоран су краjем децембра 2013. године покренули Министарство финансиjа и Канцелариjа Програма Уjедињених нациjа за развоj (УНДП) у Црноj Гори, са циљем да допринесе jачању свиjести jавности и већем укључивању грађана у борби против сиве економиjе.

Проjекат омогућава грађанима да jедноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институциjама да се што успjешниjе изборе са сивом економиjом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:28