Буди одговоран
06/03/2022 u 11:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кампања Буди одговоран: Евидентирано 15 притужби

Највећи број пријава односио се на неиздавање фискалних рачуна, а грађани су се жалили и на недозвољену градњу и непријављивање запослених

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице је евидентирано 15 притужби, на основу којих није изречена ниједна новчана казна.

Највећи број пријава односио се на неиздавање фискалних рачуна, а грађани су се жалили и на недозвољену градњу и непријављивање запослених.

Фискалне рачуне, према евидентираним пријавама, не издају кафић Ллола и ресторан Цвијо у Бару, Веном у Подгорици, Слоен плус у Котору, продавница Оља у Пљевљима и Јеррy пуб у Никшићу.

Евидентиране су и притужбе да запослене не осигуравају цаффе ресторан Пиазза и кафић Перла у Никшићу, да подгорички Метрон ради на црно, као и да неки производи који се продају у ХДЛ Лаковић на Забјелу у Подгорици немају упутства одштампана на нашем језику, као ни декларацију и рок трајања. Међу притужбама је била и једна којом се сугерише инспекторима да провјере исправност хране која се продаје у киоску Гурман у Андријевици.

Грађани су се жалили и на узурпацију државног земљишта и недозвољену градњу, нелегалну продају вјенчаница у кући, као и кориштење службених возила у приватне сврхе.

Кампању Буди одговоран су крајем децембра 2013. године покренули Министарство финансија и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, са циљем да допринесе јачању свијести јавности и већем укључивању грађана у борби против сиве економије.

Пројекат омогућава грађанима да једноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институцијама да се што успјешније изборе са сивом економијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:06