Здравко Кривокапић / - Саша Матић
27/05/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Поштујмо слободу медија

И као што је рекао пјесник "уби ме јака ријеч", њега су убили због те јаке ријечи, казао је Кривокапић поводом годишњице убиства Душка Јовановића

Премијер Здравко Кривокапић подсјетио је данас, пред крај Премијерског сата, на годишњицу убиства уредника дневног листа Дан Душка Јовановића. Он се осврнуо и на новинарство у нашем друштву.

(ФОТО и ВИДЕО) Кривокапић: Душко Јовановић је хтио да будемо бољи

Потпредсједник Владе раније је казао да очекује да питање истраге треба ускоро да добије епилог

-Пошто је данашљи дан остао у једној сјениц  догађаја, који нас треба да подстакне да будемо бољи, а то је убиство новинара (Душка Јовановића) који је некад био и посланик ове Скупштине, који је био човјек јаке ријечи. И као што је рекао пјесник "уби ме јака ријеч",  њега су убили због те јаке ријечи. И управо то треба да буде поука свима нама да поштујмо слободу медија, да уважавамо новинаре, да новинар треба да иам став. али мора да води рачуна како ће нешто да искаже. Није његова слобода ексклузивно право, него обавеза да ми будемо информисани на најбољи могући начин. Ја желим само због данашње дискусије која је, на почетку кренула негативним током, да кажем да ова Влада није издајничка, да јесте народна. Да ова Влада жели да буде грађанска, да јој је приоритет европски пут а главни задатак бољи живот свих грађана. Надам се да ћемо то осјетити у октобру ове године-поручио је Кривокапић на крају.

(ВИДЕО) Кривокапић одговорио Кнежевићу: ДФ од 4. децембра ради против Владе

На дневном реду је Премијерски сат и посланичка питања

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:07