Представљена експертска студија МОР-ове Конвенциjе 190 / - Представљена експертска студија
18/11/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЕР и МОР удружени у активностима на подизању свиjести о значаjу ратификациjе Конвенциjе 190

На скупу jе наjављен даљи заjеднички рад Министарства економског развоjа и МОР-а на овоj важноj активности уз сарадњу са социjалним партнерима на трипартитном нивоу као и уз подршку Секретериjата савjета за конкурентност

Међународна организациjа рада (МОР) jе у понедељак, 15.11., у сарадњи са Министарством економског развоjа представила експертску студиjу МОР-ове Конвенциjе 190, усмjерену на борбу против насиља и узнемиравања у свиjету рада.

Догађаjу су онлајн учешћем доприниjели експерти МОР-а из Будимпеште и Женеве, задужени за социjални диjалог и радно право као и родну равноправност и антидискриминациjу. Уз присуство и допринос социjалних партнера МОР-а: Савеза синдиката, Униjе слободних синдиката, Униjе послодаваца, секретарке Социjалног савjета те представница Секретариjата Савjета за конкурентност, експерт МОР-а Боjан Урдаревић, изнио jе неке од наjважниjих налаза компаративне анализе у односу на црногорски правни оквир.

ВД директорице Директората за рад и запошљавање у Министарству економског развоjа Jевросима Пеjовић нагласила jе значаj ове студиjе као и актуелност тренутка у коме jе реализована, истичући да jе ратификациjа Ц190 ушла у Владину процедуру. Потврђивањем ове Конвенциjе, нагласила jе, Црна Гора се кроз трипартитни диjалог обавезуjе да усвоjи инклузиван, интегрисан и родно одговоран приступ са циљем укидања насиља и узнемиравања у свиjету рада што се реализуjе кроз превенциjу, заштиту, подизање свиjести, мjере надзора и правна средства. Посебан значаj, додала jе, види у аспекту заштите на раду те у свеобухватности Конвенциjе, коjа се тиче свих актера у свиjету рада, без обзира на уговорни статус.

На скупу jе наjављен даљи заjеднички рад Министарства економског развоjа и МОР-а на овоj важноj активности уз сарадњу са социjалним партнерима на трипартитном нивоу као и уз подршку Секретериjата савjета за конкурентност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:58