Дејан Милошевић / - СД
14/09/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милошевић: Исправљање историjске неправде према Цетињу и Црноj Гори наш дуг према прецима

Ми желимо да нам се омогући наше вишевjековно право да црногорски свештеници уђу у наш храм на Цетињу, каже предсједник ОО СД Цетиње

Скупштина Приjестонице данас разматра и доноси историjски важну одлуку о инициjативи за враћање Цетињског манастира, вишевjековног духовног и државног сjедништва и симбола слободарске Црне Горе, Црногорскоj православноj цркви за остваривање вjерских права православних Црногораца. Али и очекуjемо да буде отворен и за све друге вjерске заjеднице коjе то буду тражиле, jер jе Цетињски манастир био вазда наш - црногорски, али и увиjек мjесто окупљања а не раздора, каже Дејан Милошевић, предсједник ОО СД Цетиње.

- Вриjеме коjе jе пред нама намеће нам значаj ове инициjативе, jер ће се њеним усваjањем успоставити поштовање Уставом гарантованих људских права. Ми желимо да нам се омогући наше вишевjековно право да црногорски свештеници уђу у наш храм на Цетињу. За разлику од других, наша порука биће мир, толеранциjа, разум, истина, хришћанска љубав према нашоj православноj браћи. Исправљање историjске неправде према граду Цетињу и Црноj Гори jе наш дуг према прецима али и обавеза према потомцима коjи то са пуним правом очекуjу од нас истиче Милошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 03:30