/ фото: Дан
07/06/2021 u 12:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство просвјете: Поштујемо Синдикат просвјете

Сматрамо да је важно да истакнемо да су нетачне тврдње, да просвјетари, од стране нашег ресора, нису уважени, навели су из Министарства

Министарство просвјете, науке, културе и спорта, како jе саопштено, отворено је за разговор, вреднује и разумије значај сарадње и поштује Синдикат просвјете Црне Горе. 

- Сматрамо да је важно да истакнемо да су нетачне тврдње, које повремено стижу са различитих адреса, да просвјетари, од стране нашег ресора, нису уважени, да им није одговорено на позиве или да смо, како наводе, у више наврата одбијали да их примимо ради разговора и заједничког превазилажења извјесних проблема. О овоме свједочи низ састанака које су представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта одржали са господином Слободаном Савовићем, предсједником Градског одбора Синдиката просвјете и чланом Главног одбора Синдиката просвјете- саопштили су из Министарства.

Посљедњи овакав састанак, како су анвели, одржан на захтјев Синдиката, организован је у четвртак, а у име Синдиката присуствовали су господин Савовић и госпођа Станка Вукчевић, док су, испред Министарства, тачније испред надлежних Директората, састанку присуствовале Марија Лалатовић и Славица Илинчић.

- На састанцима су разматране бројне теме од значаја за црногорске просвјетаре, и Министарство просвјете, науке, културе и спорта је показало разумијевање за потребе Синдиката и просвјетних радника. Као што смо раније истакли, Министарство изнимно цијени улогу просвјетних радника у нашем друштву, и предузима све потребне кораке, у складу са околностима и могућностима, да уважи њихове потребе и помогне им у превазилажењу потешкоћа са којима се сусрећу. У том смислу, у најмању руку, сматрамо зачуђујућим иступе ових адреса које, очигледно, немају за циљ рјешавање проблема већ њихово потенцирање- поручили су из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:08