Фото: МО
11/06/2021 u 17:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнарица ВЦГ на интерресорној вјежби „Платформа 21“

Циљ вјежбе је унапређење интероперабилности државних институција и компаније концесионара која врши нафтна истраживања у подморју Црне Горе

Припадници Морнарице Војске Црне Горе (МВЦГ) учествовали су на интерресорној вјежби "Платформа 21" у Бару, на којој су увјежбаване процедуре за реаговање у случају изливања штетних материја с пловила и нафтних платформи на отвореном мору. 

Приказу здруженог дјеловања  МВЦГ, Директората за заштиту и спашавња, Сектора граничне полиције, Управе поморске сигурности и других институција присуствовао је начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, током Дана високих званица.

Циљ вјежбе је унапређење интероперабилности државних институција и компаније концесионара која врши нафтна истраживања у подморју Црне Горе, како би се, у случају евентуалних инцидената, спријечило загађење мора приликом изливања штетних материја.

Током “Платформе 21” тестирани с планови и  процедуре, увјежбаност људства, функционалност опреме и средстава за заштиту од загађења мора с пловних и плутајућих објеката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:29