Фото: РТЦГ
22/07/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: Процес уређивања пребивалишта биће транспарентан

Циљ нам је да овај процес учинимо што транспарентнијим и да дођемо до рјешења која ће на што прецизнији начин уредити ову област, истакнули су на сједници

Ускоро ће бити припремљен коначан текст Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о регистрима пребивалишта и боравишта, поручено је са јучерашње сједнице Савјета за контролу бирачког списка, којој су присуствовали и чланови Радне групе за израду измјена тог акта, јавља РТЦГ.

Након конструктивне дискусије и разматрања пристиглих примједби, приједлога и сугестија, договорено је да ће чланови Радне групе, до сљедеће сједнице Савјета припремити коначан текст Нацрта закона и презентовати га.

Како је саопштено из МУП-а нацрт закона ће бити предат надлежном скупштинском одбору за реформу изборног законодавства, у циљу даље комуникације и координације у раду, а све у циљу доласка до рјешења које ће добити најширу друштвену и политичку подршку.

-Циљ нам је да овај процес учинимо што транспарентнијим и да дођемо до рјешења која ће на што прецизнији начин уредити ову област, уз пуно уважавање људских права, али и потребе државе да има уређен регистар пребивалишта, од којег зависи спровођење многих јавних политика- истакнуто је на сједници.

Како се наводи у саопштењу сједница је била прилика да се констатује да је Министарство унутрашњих послова, након ступања на снагу Одлуке Уставног суда Црне Горе, уписало у бирачки списак све црногорске држављане, који испуњавају услове за остваривање бирачког права сходно Уставу Црне Горе, а који нису били уписани у бирачки списак из разлога потпуног одузимања пословне способности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 03:39