/ -
30/03/2022 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП упозорава: Најављено невријеме са јаком кишом и вјетром, на сјеверу снијег

За викенд и у понедјељак очекује се пад температуре па ће киша прећи у снијег у сјеверним и централним планинским предјелима

Министарство унутрашњих послова упозорава грађане на невријеме током ове седмице.

 - На основу информација Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, а у циљу правовременог и ефикасног дјеловања на најаву екстремних метеоролошких појава на подручју Црне Горе, Министарство унутрашњих послова обавјештава да се током ноћи у сриједу на четвртак  (30 -31.март), затим у периоду четвртак-субота очекују нестабилне временске прилике, са јаком кишом, обилном количином падавина са јаким јужним вјетром посебно на сјеверу и дуж обале гдје ће повремено краткотрајни удари имати и олујни карактер - саопштили су из МУП-а.

Такође се очекује и топљење снијега у планинским предјелима нарочито у нижим предјелима који су тренутно под снијежним покривачем.

За викенд и у понедјељак очекује се пад температуре па ће киша прећи у снијег у сјеверним и централним планинским предјелима.

 - Очекује се краткотрајно обилна количина кише (нарочито у четвртак) па су због тога потенцијално могући проблеми са обилном количином воде у урбаним срединама, на бујичним токовима и на мјестима гдје су вршени озбиљни грађевински захвати гђе је нарушена природна повезаност тла. Посебно обилна киша, према прогнози, очекује се у ширем региону Орјена и Боке, планинском залеђу Јадрана према Ловћену-Цетиње,  према Никшићу и Шавнику, затим у ширем региону Подгорице у правцу региона Kолашин-Даниловград - Никшић - наводе из МУП-а.

Ова метеоролошка ситуација (обилна киша и јак јужни вјетар), како упозоравају, потенцијално може условити сметње, у свакодневним редовним активностима првенствено у области саобраћаја, како друмског тако и ваздухопловног и поморског, у одређеним активностима на мору уз обалу, сметње код енергетског система за пренос и дистрибуцију електричне енергије који ће бити изложени комбинованом утицају.

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је наведено упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу  подизања оперативне спремности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:48