Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору / - НТО
01/03/2022 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НТО: Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

Представници националне авио-компаније Ер Монтенегро информисали су туроператоре да од јуна уводе летове на релацији Тиват-Праг, два пута седмично, што је изазвало значајно интересовање туроператора да у своје програме за ову годину уврсте Црну Гору као туристичку дестинацију

Национална туристичка организација (НТО) организовала је webinar под називом Црна Гора – бисер Јадрана за око 40 представника најзначајнијих туроператора и агенција из Чешке и Словачке.

Webinar су отворили представници НТО-а који су истакли да ће у наредном периоду тржишта Чешке и Словачке бити у фокусу Црне Горе, и да НТО планира да кроз различите промотивне активности на овим тржиштима, подстакне туристе из Чешке и Словачке да одаберу Црну Гору као следећу дестинацију за свој одмор.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

На webinaru су, поред НТО, своју понуду представиле и локалне туристичке организације Будве, Бара, Улциња, Цетиња и Колашина, док је представник ТО Херцег Нови туроператоре упознао са комплетном туристичком понудом Боке Которске.

Представници националне авио-компаније Ер Монтенегро информисали су туроператоре да од јуна уводе летове на релацији Тиват - Праг, два пута седмично, што је изазвало значајно интересовање туроператора да у своје програме за ову годину уврсте Црну Гору као туристичку дестинацију.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

„Webinar је био прилика и да представници Жељезничког превоза упознају туроператоре са могућностима упознавања Црне Горе и њених природних љепота кроз путовање возом“, наводи се у саопштењу.

Wебинару су присуствовали неки од најзначајнијих туроператора из Чешке и Словачке међу којима су, Axamit Travel, Cestovní kancelář FISCHER, CK Datour, CK Toulky Evropou, Exclusive Tour, Deluxea, KARETA Tour, MONOI, Metred, Eso Travel и Poznaј Travel.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

Марио Борак из туроператора Познај Травел рекао је да су поново сазнали нешто ново о Црној Гори, што им је користило у сваком погледу, укључујући и више информација о активностима авио компаније Ер Монтенегро.

„Такође, упознавање са локалним туристичким организацијама биће од велике помоћи, не само у информисању, већ и у организовању обилазака. Са задовољством ћемо пренијети ово знање нашим клијентима како бисмо их привукли да посјете дестинацију. Црна Гора има шта да понуди! Уколико се организују студијске посјете са ове дестинације, у циљу упознавања и промоције Црне Горе, жељели бисмо да учествујемо у томе“, рекао је Борак.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

Директорка туроператора Метред, Ivana Svěchotová, веома је задовољна организацијом wебинара.

„Због чињенице да је цијели wебинар био веома добро организован, учесници су имали прилику да се упознају са главним природним, културним и историјским љепотама Црне Горе. Захваљујући логистичкој подјели wебинара на појединачне области и градове, пружила се шанса да се Црна Гора упозна не само у цјелини, већ и да се идентификује оно главно што је карактерише и шта вриједи видјети“, рекла је Svěchotová.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

Она је казала да су импресивни видео снимци и пријатне презентације појединачних презентера уљепшали туристичко искуство.

„Веома цијеним што је саставни дио цјелокупног wебинара била презентација компаније Ер Монтенегро и националног жељезничког превозника. Оба ова превозника су помогла свим слушаоцима да стекну брзу слику о томе како доћи до одредишта и како путовати у дестинацији. Још једном хвала цијелом тиму на веома инспиративном wебинару. Вјерујем да ће захваљујући таквој презентацији популарност Црне Горе расти веома брзо. За себе могу рећи да нећу оклијевати да ову дестинацију понудим клијентима“, навела је Svěchotová.

image

Велико интересовање туроператора из Чешке и Словачке за Црну Гору

- НТО

Менаџерка у туроператору CTC – Czech Travel Center, Јessie Hronešová, захвалила се на позиву да присуствују и истакла да је догађај био веома користан и да ће радо видјети пезентације и видео снимке појединачних дестинација поново, како би направили атрактивне аранжмане за Црну Гору.

Туроператори су током wебинара имали прилику и да, одговарајући на квиз питања о Црној Гори, учествују у наградној игри и освоје вриједне хотелске аранжмане, авио и карте за жељезнички превоз које су обезбиједили локалне туристичке организације Бара и Колашина, национална авио компанија Ер Монтенегро и Жељезнички превоз.

НТО ће, у циљу промоције Црне Горе на тржиштима Чешке и Словачке, у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, учествовати на једном од најзначајнијих централноевропских међународних сајмова туризма Holiday World 2022, који ће се одржати од 18. до 20. марта у Прагу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:49